​Західні експерти і оглядачі прокоментували контакти команди Зеленського з Коломойським

Контакти Зеленського та його команди з Коломойським і повідомлення про буцімто спроби вирішити ситуацію навколо «Приватбанку» з суперечливим бізнесменом завдають шкоди ставленню до України. На це вказуює низка міжнародних оглядачів та експертів, повідомляє «Голос Америки».


«Зеленському необхідно зберігати видимість боротьби з олігархами; публічні появи Коломойського минулого тижня не сприяють іміджу президента, який обіцяв однакове ставлення до всіх», - пише оглядач аналітичного центру Atlantic Council Мелінда Гарінг, яка звертає увагу на зустріч Зеленського з Коломойським 10-го вересня та появу бізнесмена на саміті YES у Києві.

«Виникають питання щодо поспіху із проштовхування законів через Раду та стосунки Зеленського з олігархом Коломойським», - твітує екс-посол США в Україні Стівен Пайфер.

Увагу до взаємин між Зеленським та Коломойським привернула інформація у ЗМІ про переговори між президентом та його командою і Ігорем Коломойським. Зокрема видання Financial Times повідомило, що сторони контактують з метою вирішити ситуацію навколо «Приватбанку».

«Це схоже на жахливий конфлікт інтересів і підірве довіру інвесторів», - коментує повідомлення ЗМІ про переговори між владою та Коломойським щодо «Приватбанку» американський експерт Ерік Гонц.

«Це не прокатить з МВФ, які і підштовхували до націоналізації «Приватбанку», - твітує британський економіст Тімоті Еш.

Стурбованість з приводу буцімто переговорів між владою України та Коломойським висловили і в Американській торговельній палаті в Україні.

«Націоналізація Приватбанку в 2016 році стала важливим кроком для забезпечення фінансової та макроекономічної стабільності в Україні, сприяючи стійкості всієї банківської системи», - йдеться у заяві організації.

Видання Financial Times написало, що за словами прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, президент України Володимир Зеленський прагне вирішити з бізнесменом Ігорем Коломойським ситуацію навколо «Приватбанку».

«Я цілком переконаний, що тепер ми маємо сфокусуватись на зростанні і шукати спільні рішення, а не витрачати наші ресурси на знищення одне одного. Тож я дуже позитивно налаштований щодо риторики, яка спрямована на пошук компромісу», - навели слова Гончарука у Financial Times.

У вівторок прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зробив заяву, що «Жодних перемовин уряд ні з ким не веде».

«Уникаючи подальших маніпуляцій та розголосу, хочу розставити крапки «над і»: Жодних перемовин уряд ні з ким не веде. Уряд уважно вивчає ситуацію навколо ПриватБанку (зокрема перемовини з колишніми його власниками, які проводились попередньою незалежною наглядовою радою банку)», - відзначив прем'єр-міністр України у Twitter.

В уряді України також заявили, що інформація у матеріалі Financial Times «не відповідає принципам об’єктивності, що їх повинні дотримуватися засоби масової інформації».

«Цитата, на якій базується висновок авторів матеріалу, вирвана з контексту та не є репрезентативною в контексті усієї наданої прем'єр-міністром України інформації. Він не надавав жодної інформації щодо ведення будь-яких переговорів як із паном Коломойським, так і з будь-ким іншим щодо вказаного питання», - заявили у прес-службі прем'єр-міністра.

Між тим, численні оглядачі уважно стежать за ситуацією із «Приватбанком» та взаєминами між Коломойським та Зеленським. Очевидно, що повідомлення Financial Times просто наклалось на загальне занепокоєння з даного приводу.

Ситуація навколо «Приватбанку» стане лакмусовим папірцем для Зеленського - вважає Джона Фішер, кореспондент Бі-Бі-Сі у Києві.

«Зеленський зробив кілька призначень та заяв, які сподобались прихильникам реформ. Якщо ж він піде на угоду з Коломойським - чимало людей побачать у цьому підтвердження того, що він «людина Коломойського», - пише Фішер.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.