​Палата Представників Конгресу США почала офіційну процедуру імпічменту президента Трампа

Спікерка Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі оголосила про те, що Конгрес розпочинає офіційне ініціювання процедури імпічменту Дональда Трампа. Про це вона сказала на брифінгу після зустрічі з однопартійцями-демократами, повідомляє «Голос Америки».


«Цього тижня президент визнав, що просив президента України вдатися до дій, які будуть вигідні йому політично. Дії президента Трампа викривають негідний факт зради президентом клятви, яку він дав, заступаючи на посаду, зради наших національних інтересів і зради недоторканості наших виборів.

Тому сьогодні я оголошую, що Палата Представників починає офіційну процедуру запиту щодо імпічменту. Я доручаю нашим шести комітетам почати відповідні розслідування у межах процедури імпічменту. Президент має бути притягнутий до відповідальності. Ніхто не є над законом», - сказала Ненсі Пелосі.

Дональд Трамп, який перебуває зараз у Нью-Йорку на Генасамблеї ООН, миттєво відреагував на це у своєму твіттері.

«Настільки важливий день в Організації Об'єднаних Націй, стільки роботи та стільки успіху, і демократи навмисне мали зруйнувати та зневажити її новим терміновим сміттям полювання на відьом. Погано для нашої країни!», - написав Трамп. Після цього у серії твітів він звинуватив керівництво Демократичної партії в тому, що вони навіть не бачили тексту його розмови із Зеленським. «Тотальне полювання на відьом!» - додав президент США.

Після цього Дональд Трамп опублікував зображення із текстом «Рейтинг підтримки: 53%» і написав: «Дякую!», втім, згодом його видалив. Раніше він заявляв журналістам, що якщо демократи оголосять про початок процедури імпічменту, це лише збільшить його шанси перемоги на виборах президента у 2020 році.

Після консультацій демократів «Голосу Америки» вдалось ексклюзивно поспілкуватись із конгресменкою від Міннесотти Ільхан Омар. «Ми дуже раді. Я говорила про імпічмент ще до того, як потрапила сюди [у Конгрес]. І я завжди говорила, що питання не в тому, чи ми будемо проводити імпічмент, питання в тому, коли. Я думаю, що цей момент настав. І як сказала сьогодні спікерка, момент знайшов нас».

На запитання щодо можливого тиску на Україну в телефонній розмові Трампа і Зеленського, конгресменка відповіла так: «Я не думаю, що президенту слід утримувати допомогу від країни, щоб знайти бруд на своїх опонентів. Це неконституційно, і це наша можливість прояснити це».

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.