​Що треба знати про свідчення екс-радниці Трампа у справі імпічменту

14 жовтня, попри вихідний день в Америці, в Палаті представників Конгресу США почала свідчити колишня радниця Трампа з питань росії Фіона Гілл. Вона була в Раді національної безпеки США практично з самого початку президентства Трампа і критично ставилась до кремля. Утім, свою посаду вона полишила майже за тиждень до телефонної розмови між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, повідомляє «Голос Америки».


Свідчення Гілл є частиною розслідування трьох комітетів Палати представників США щодо імпічменту президента. CNN повідомляє, що Конгрес вирішив викликати Гілл через те, що Білий дім перешкоджав свідченням безпосередніх свідків скандалу довкола України. «У світлі спроб Білого Дому перешкодити співпраці прямих свідків з розслідуванням Палати представників та зусиль Білого Дому обмежити будь-які свідчення, комітет з розвідки Палати представників видав повістку колишній посадовиці Ради національної безпеки Фіоні Гілл», - розповів журналістам один з посадовців, що займається розслідуванням.

Слухання відбувалисяся за зачиненими дверима, проте деякі американські ЗМІ, посилаючись на власні джерела, розкрили зміст доповіді чиновниці.

За даними NBC, Гілл звертає увагу на те, що посол США в ЄС Ґордон Сондленд та Руді Джуліані порушили правила Білого дому та Ради національної безпеки, оскільки «вели тіньову політику щодо України». Водночас CNN каже, що Фіона Гілл свідчить про те, що вона «не була знайома із деякими аспектами, що стосуються скандалу з Україною».

Конгресмен від Демократичної партії США Джеймі Раскін, який був присутній на слуханнях, у коментарі MSNBC сказав: «По суті, всі говорять нам одну і ту ж річ - що той телефонний дзвінок 25 липня був лише вершиною айсберга».

Водночас інший конгресмен від Республіканської партії Метт Ґаетц заявив, що його вигнали зі слухань. Це сталось нібито через те, що він не є членом жодного з трьох комітетів, які проводять розслідування. Утім, сам Ґаетц наполягає на тому, що він мав право бути присутнім як член юридичного комітету Палати представників.

Виступ Фіони Гілл у Конгресі відбувся за день до нового раунду дебатів кандидатів у президенти від Демократичної партії. Деякі оглядачі припускали, що вона може пролити більше світла на справу і надати ключові свідчення, що матимуть вагомий вплив на хід розслідування про імпічмент.

Фіони Гілл. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.