​Однопартійці Трампа захищатимуть його від імпічменту: «Зловживання владою - це не злочин»

Республіканці будуть протистояти імпічменту Трампа, звертаючи увагу на порушення демократами процедури. Це випливає із заяв лідера республіканців у Сенаті. Лунають й інші аргументи на захист президента США, повідомляє «Голос Америки».


Президент США надалі користується підтримкою в Республіканській партії, де вказують, що історія навколо України є лише черговою спробою Демократів реалізувати давній задум позбавити Трампа влади під будь-яким приводом.

Між тим все нові і нові подробиці взаємин адміністрації Трампа з урядом України ускладнюють захист президента. На цьому тлі важливими є останні заяви голови республіканців у Сенаті США Мітча Макконнелла, який рекомендує фокусуватись на тому, що процедура імпічменту відбувається у неналежний спосіб.

«Президента піддають абсолютно безпрецедентному та цілком несправедливому процесу у Палаті представників», - заявив Макконнелл журналістам.

Видання The Hill відзначає, що численні законодавці-республіканці заявляють, що Макконнелл обстоює позицію, що Демократи не слідують тим елементам процедури імпічменту, які у минулому були частиною імпічменті президентів Ніксона та Клінтона.

Республіканці обурені тим, що демократи проводять своє розслідування щодо імпічменту за закритими дверима.

«Республіканці виступають проти браку відкритості щодо імпічменту і заявляють, що розслідування щодо початку процедури імпічменту нелегітимне, бо не проводилось голосування повного складу Палати представників, вони також критикують демократів за проведення слухань за зачиненими дверима», - відзначає видання Axios.

Але у той час, як Республіканська партія, як видається, будує захист Трампа на критиці дій демократів, лунають і думки, що, мовляв, зловживання владою з боку Трампа у принципі не має бути підставою для імпічменту. Такий аргумент виголосив, наприклад, колишній в.о. міністра юстиції США Меттью Віттакер в ефірі каналу Fox.

«Зловживання владою - це не злочин. Конституція дуже чітко вказує, що це [причина імпіменту] має бути якийсь кричущий вчинок. А у даному випадку, вони поки навіть не можуть пояснити американцям про що йдеться», - заявив Віттакер.

Віттакер також назвав Трампа «бійцем», а у власному Twitter заявив, що «імпічмент відбувається не конституційно, а є безпрецедентною атакою демократів на президента-республіканця».

Видання The Hill вказує, що за конституцією США, президенту може бути оголошено імпічмент, а його самого усунуто з посади на основі вироку про зраду, підкуп, або інші значні злочини та порушення. В основі процедури імпічменту щодо Річарда Ніксона полягали звинувачення у зловживанні владою, також відзначає видання.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.