​Автор «формули Штайнмаєра», президент Німеччини заявив, що не може бути демократії без Америки

Франк-Вальтер Штайнмаєр, федеральний президент Німеччини наприкінці жовтня відвідав Бостон на честь закінчення «Року Німеччини у США» - дипломатичної ініціативи, реалізованої для зміцнення американсько-німецьких відносин.


Виступаючи під час відкриття Гьоте-інституту у Бостоні 31-го жовтня, Штайнмаєр наголосив, що між двома країнами давно склалися тісні зв'язки, і закликав сторони зосередитися менше на тому, «що нас розділяє», і більше на тому, «що нас об'єднує», повідомляє «Голос Америки».

Гьоте-інститути, названі так на честь великого німецького поета, є державними культурними установами, які Німеччина відкриває по всьому світу. Зараз такі інститути діють в 10 американських містах.

«Я приїхав сюди як федеральний президент, щоб відвернути увагу від... щоденних твітів і тирад, а також від обурення, яке часто є передбачуваним і неефективним», - сказав Штайнмаєр, явно маючи на увазі президента Дональда Трампа, який часто користується Твіттером для передачі своїх думок і почуттів про те, що відбувається.

«Я хочу розширити наші горизонти, щоб ми могли озирнутися на нашу спільну історію і речі, які, як я сподіваюся, об'єднають нас в майбутньому...» - продовжив президент.

Президент Німеччини підкреслив, що одним з найважливіших питань зараз є «боротьба за демократію і свободу», додавши, що «не може бути демократії без Америки».

Виступаючи у Бостоні, президент Штайнмайер пообіцяв, що зусилля Німеччини щодо поглиблення партнерства з США не обмежаться тільки проведенням «Року Німеччини», присвяченого дружбі між німцями та американцями. Рік проходив під девізом Wunderbar Together («Чудово разом»).

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.