​Помічниця Майка Пенса заявила в Конгресі, що телефонний дзвінок між Трампом та Зеленським був «недоречним»

Телефонний дзвінок між президентом США Дональдом Трампом та його українським колегою Володимиром Зеленським 25 липня був «недоречним», - сказала помічниця віце-президента Майка Пенса законодавцям, згідно зі стенограмою, опублікованою в суботу, повідомляє «Голос Америки».


Дженніфер Вільямс, помічниця з питань зовнішньої політики Майка Пенса, яка чула телефонну розмову 25 липня, засвідчила, що наполягання Трампа, щоб Україна провела розслідування щодо компанії Burisma та обставин буцімто втручання у вибори США з території України у 2016-му, «вразили мене як незвичні і недоречні».

Вона сказала, що розмова мала «більш політичний характер», ніж телефонні дзвінки президента з іншими зарубіжними лідерами.

Палата представників у суботу також оприлюднила стенограму свідчень за закритими дверима Тима Моррісона, колишнього помічника Білого дому з питань політики щодо Європи та росії в Раді національної безпеки, який також чув цю телефонну розмову.

Моррісон, який подав у відставку за день до своїх свідчень у Конгресі минулого місяця, і Вільямс, обидва висловили стурбованість щодо зауважень Трампа до президента України Володимира Зеленського.

«Мені не комфортно від ідеї, що президент Зеленський може брати участь у нашій політиці», - заявив Моррісон законотворцям. Він також назвав тон Зеленського в розмові з Трампом «догідливим».

Моррісон відмовився назвати дзвінок незаконним чи неналежним, натомість він сказав, що побоювався, що інформація про цей дзвінок стане публічною та зашкодить відносинам з Україною. Він додав, що лише пізніше дізнався, що допомога Україні була обумовлена розслідуваннями.

Публічні свідчення в Конгресі Вільямс та Моррісона призначені на наступний тиждень.

Палата представників у суботу також заслухала за закритими дверима свідчення чиновника Білого дому про утримання військової допомоги Україні. Марк Сенді, службовець Офісу з питань управління та бюджету, був першим працівником цієї служби, який дав свідчення. Три офіційні особи до нього з законодавцями говорити відмовились.

Дженніфер Вільямс. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.