​США продадуть Україні «Джавеліни» та передадуть три катери класу «Айленд»

Цього року Україна отримає допомогу США на суму у 698 мільйонів доларів: оборонної допомоги на 250 мільйонів та фінансово-економічної – на 448 мільйонів. Про це під час спілкування із журналістами заявив посол України у США Володимир Єльченко. При цьому військова допомога, у разі виконання Україною певних умов із реформування українських збройних сил та приведення їх до стандартів НАТО, а також використання першої частини суми, може бути збільшена до 300 мільйонів доларів, повідомляє «Голос Америки».


Пріоритетом співпраці Міністерства оборони України та Пентагону у 2020 році було визначено посилення флоту, сказав посол. Цього року запланована передача Україні трьох катерів класу «Айленд», на кожен з яких буде встановлено обладнання та зброя на 10 мільйонів доларів. Це на додачу до двох катерів того ж класу, що вже надійшли в Україну.

«Є такий термін як «москітний флот», тобто швидкісні катери, яких дуже не вистачає саме нашим військовим та морякам на Чорному і Азовському морях», - сказав Єльченко.

Також Україна вперше напряму закупить у Пентагона ракетні комплекси «Джавеліни» на суму в 36,5 мільйонів доларів. Ця сума, підкреслив посол, не входить в загальну суму військової допомоги США Україні.

«Вони не входять в ту суму допомоги США, але це важливо, тому що це вперше такого роду контакт безпосередньо з Пентагоном. Він відкриває нам шляхи для реалізації деяких інших проектів, про які зараз ведуться переговори», - сказав він.

Також США продовжуватимуть програму військових навчань на Яворівському полігоні у Львівській області. Всього, повідомили у Посольстві України в США, з 2014-го року Сполучені Штати виділили Україні 1,6 млрд. доларів допомоги на посилення безпеки і оборони, що становить 92% всієї закордонної військово-технічної допомоги за цей період.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.