​Трамп продовжив дію надзвичайної ситуації стосовно України через війну з росією

Своїм рішенням від 25 лютого президент США Дональд Трамп продовжив ще на рік дію надзвичайної ситуації стану в сфері національної безпеки США у зв’язку з загрозами, що постали перед Україною. Про це йдеться в повідомленні, розповсюдженому Білим домом, передає «Голос Америки».


В оголошенні Дональд Трамп зауважив, що загрози, які стали підставою для введення надзвичайного стану, продовжують існувати.

Зокрема, серед підстав, визначених у п'яти указах президента США, виданих з 2014 року, є те, що «дії та політика уряду російської федерації щодо України підривають демократичні процеси та інститути в Україні; загрожують її миру, безпеці, стабільності, суверенітету та територіальній цілісності, сприяють незаконному привласненню її активів». До таких дій належать і спроби росії анексувати Крим та використання сили в Україні.

Як зазначається в документі, повідомлення президента буде опубліковано в Федеральному реєстрі США.

Рішення про надзвичайний стан в сфері національної безпеки США стосовно України було прийнято 6 березня 2014 року і є підставою для подальших дій виконавчої гілки влади США з введення санкцій, пов’язаних з ситуацією в Україні.

16 березня та 20 березня 2014 року, нагадує повідомлення, президент США видав накази 13661 та 13662, якими розширив сферу надзвичайного стану.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.