​Трамп рекомендує знімати карантинні обмеження у США у три етапи

Відповідно до рекомендацій Білого Дому, озвучених президентом США Дональдом Трампом у четвер, штати можуть перейти на перший етап послаблення карантину, якщо у них буде зафіксована «спадна траекторія» випадків COVID-19 протягом 14 днів, повідомляє «Голос Америки».


На першому етапі Білий Дім рекомендує уникати груп з більш ніж 10 осіб. А люди повинні продовжувати, по можливості, працювати з дому. Школи мають залишатися закритими, але великі об'єкти, такі, як ресторани, спортивні стадіони і релігійні місця, можуть відкриватися за умови дотримання «суворих правил фізичного дистанціювання».

До другого етапу штати можуть перейти, якщо визначать, що у них немає ознак відновлення епідемії. Тоді можуть відкритися школи та ресторани. Рекомендують не збиратися у групи у понад 50 осіб. А роботодавці мають запропонувати людям працювати позмінно, щоб обмежити одночасну присутність людей в офісах.

Третя фаза включає зняття всіх обмежень.

Президентський план не містить конкретних строків і дає широкі можливості для штатів визначати, коли і які саме обмеження знімати.

Все ж деякі експерти критично поставились до того, що план зняття обмежень не містить вимог стосовно проведення тестування. «Не говориться про те, що критерієм стане можливість проведення діагностики для всіх, хто виявляє симптоми COVID, або можливість відслідковувати випадки в штатах», - зокрема написав в коментарі NPR директор з питань охорони здоров‘я Томас Інглсбі.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.