​У Конгресі США вимагають роз'яснень з приводу закупівлі несправних апаратів ШВЛ у росії

Глави декількох комітетів і підкомітетів Конгресу направили лист держсекретареві Майклу Помпео з вимогою надати роз'яснення про рішення президента Дональда Трампа закупити у росії апарати штучної вентиляції легень, які не лише виявилися небезпечними для використання, але і були зроблені структурою компанії, щодо якої діють американські санкції, повідомляє «Голос Америки».


Минулого тижня законодавці направили аналогічний лист президенту Трампу, висловивши серйозну стурбованість з приводу рішення витратити мільйони доларів з бюджету на ці апарати, а потім безкоштовно відправити в росію повністю справні апарати, незважаючи на гостру потребу у них в США.

«Ці помилкові рішення привели до даремної витрати мільйонів доларів з бюджету США. Вони підривають наші інтереси у царині зовнішньої політики і національної безпеки і підривають здатність нашої країни боротися з кризою навколо коронавірусу», - зазначили автори листа.

Як повідомляється, апарати ШВЛ тієї ж моделі привели до пожеж у лікарнях москви і Санкт-Петербурга, у результаті чого загинули шість пацієнтів з коронавірусом. Влада США підтвердила, що завезені з росії апарати в країні не використовувалися.

За даними ЗМІ, більшість з цих апаратів були поставлені Уральським приладобудівним заводом, що є частиною Концерну Радіоелектронні технології, щодо якого в липні 2014 року було запроваджено санкції у зв'язку з Україною і Кримом. Автори листа закликають Держдепартамент надати пояснювальні документи до 10 липня 2020 року.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.