​Посол США в ОБСЄ закликав росію повернути Крим і вивести війська зі сходу України

Місія США в ОБСЄ закликала росію повернути Крим і вивести війська зі сходу України. «Час для росії припинити цю шараду, повернути Україні контроль над Кримом і вивести свої війська та обладнання зі східної України», - йдеться на Твітер-сторінці місії, повідомляє «Голос Америки».


Під час онлайн-зустрічі Постійної Ради ОБСЄ у Відні американський посол Джеймс Гілмор ІІІ заявив, США підтримують український суверенітет, незалежність і територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів, включно з територіальними водами.

«Ми не визнаємо, і ніколи не визнаємо, спробу росії анексувати Крим», - додав він.

Відтак санкції щодо росії, передбачені Мінськими угодами, а також санкції, що запроваджені внаслідок анексії Криму, повинні залишитися в дії, - мовиться у заяві посла США в ОБСЄ.

«Ми відкидаємо російські заяви, що москва покращила життя кримських татар та інших українців, що проживають в окупованому росією Криму», - заявив Гілмор.

Місія США в ОБСЄ наголошує, що військові дії на сході України не є «внутрішнім конфліктом».

«Російський уряд ініціював цей конфлікт, щоб повернути Україну під вплив кремля», - заявив посол США.

«Понад 6 років російський уряд розпалював конфлікт у східній Україні, загрожуючи життю місцевого населення і руйнуючи критично важливу інфраструктуру, від якої залежить постачання електрики та води для мільйонів людей», - додав посол Гілмор.

Під час засідання ОБСЄ він наголосив, що «так звана влада російських ставлеників не існувала б на підконтрольній росії східній Україні без прямої підтримки з москви».

Всю відповідальність за військові дії на сході України він поклав на москву.

Джеймс Гілмор ІІІ. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.