​ЄС, як Канада і Велика Британія, теж виступив проти ідеї Трампа повернути росію до G7

Чільний посадовець Європейського Союзу, який відповідає за зовнішні відносини і безпеку, Жозеп Боррель висловився проти намірів президента США Дональда Трампа повернути росію до так званої «Великої сімки» (G7). Жозеп Боррель долучився до заяв Канади і Великої Британії, які нещодавно наголосили, що москва повинна залишатися під санкціями за агресію проти України і за анексію української території, повідомляє «Голос Америки».


«G7 не може перетворитися на G8... допоки росія не змінить свій курс. Досі цього не відбулося», - сказав європейський посадовець у четвер 2 червня на прес-конференції у Брюсселі.

Євросоюз не є офіційним членом «сімки», але очільники керівних органів ЄС: президенти Європейської комісії, як гості, регулярно беруть участь у самітах «Великої сімки».

Боррель наголосив, що для міжнародної співпраці важливо мати «партнерів - однодумців».

Представник Брюсселя, так само як Оттава і Лондон, зауважив, що хоча Сполучені Штати зараз головують у «Великій сімці», і президент Трамп як господар саміту може запрошувати різних гостей, проте Білий дім не може змінювати формат організації без згоди усіх інших членів.

«Зміна формату G7 не є прерогативою головуючого», - зауважив Жозеп Боррель.

Минулого тижня під час відео-конференції ЄС та Ради безпеки ООН Жозеп Боррель сказав, що нормалізація відносин з росією прив’язана до припинення війни між росією та Україною.

«Я повинен згадати Україну, де нелегальна анексія росією Кримського півострова і невиконання зобов’язань відповідно до Мінська, я мушу сказати з жалем, призвели до великого розриву у відносинах Європейського Союзу та росії», - сказав Боррель Раді безпеки ООН.

Посадовець заявив, що «підтримка суверенітету і територіальної цілісності залишатимуться засадничими у відносинах між Європейським Союзом та східними партнерами. Принципи, закріплені в Гельсінкі, не можуть бути забуті, коли йдеться про роботу задля кращої співпраці, безпеки і згуртованість на європейському континенті».

Жозеп Боррель. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.