​У Конгресі США закликали Держдеп до санкцій проти компаній, які працюють над «Північним потоком-2»

Двопартійна група підтримки України у Палаті представників Конгресу закликала державного секретаря Майка Помпео разом із міністром фінансів Стівеном Мнучіним застосувати раніше схвалені Конгресом та президентом США санкційні механізми до компаній STIF та MRTS, чиї судна росія, схоже, планує використати для завершення «Північного потоку-2». Про це йдеться у заяві групи, яка оприлюднена на сайті конгресвуман-демократки Марсі Каптур, повідомляє «Голос Америки».


Заява відзначає, що росія намагається скористатись пандемією, щоб обійти раніше накладені санкції і, як видається, має намір використати судна «Академік Черський» (STIF) та «Фортуна» (MRTS).

«кремль сподівається, що, якщо він поквапиться із завершенням проекту, США не встигнуть відповісти», - йдеться у зверненні законодавців до Помпео.

Конгресмени відзначають, що метою санкцій є «захистити Україну та наших європейських союзників та партнерів від цього інструменту у ширшому наборі інструментів шкідливого впливу кремля».

Законодавство про санкції щодо «Північного потоку-2» було закладено американськими законодавцями до Оборонного бюджету США у 2019 році.

Звернення відзначає, що «російський диктатор путін прагне посіяти незгоду у трансатлантичному альянсі за допомогою операцій гібридної війни».

«Це включає перетворення енергетики на зброю для послаблення демократичних інститутів та солідарності за допомогою експорту стратегічної корупції», - йдеться у документі.

«На щастя, Конгрес США на потужній двопартійній основі створив засоби застосування спрямованих санкцій щодо компаній, які здійснюють прокладання труб, та для захисту безпеки України. Ці санкції були критично важливими для гарантування виконання газового контракту Україна-росія та сплати «Газпромом» компенсації «Нафтогазу» у 2.92 мільярди доларів після знакового рішення Стокгольмського арбітражу проти «Газпрому», - відзначають законодавці.

Судно, яке прокладає труби для «Північного потоку-2». Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.