​Демократи та кампанія Трампа звинувачують одне одного у прагненні зірвати вибори через голосування поштою у США

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю заявив, що розширення масштабів голосування поштою може перетворити президентські вибори у листопаді на «найбільшу виборчу катастрофу в історії». Трамп сказав про це, спілкуючись з репортерами біля Білого дому перед поїздкою до Флориди. Демократична партії США активно обстоює голосування поштою під час пандемії, повідомляє «Голос Америки».


«Вони думають, що відправлять сотні мільйонів бюлетенів по всіх Сполучених Штатах, і з цього щось вийде, - сказав Трамп, звертаючись до журналістів, - Ви не дізнаєтесь результатів виборів протягом тижнів, може бути, [це станеться] роки по тому. Можливо, ви ніколи не дізнаєтеся результат виборів. Це те, що мене хвилює - підтасування, фальсифікації. Люди повинні порозумнішати».

Між тим, видання The Washington Post напередодні оприлюднило матеріал, у якому вказує, що Поштова служба США нині зіткнулась із затримками відправлень, причинами яких видання називає нові процедури, запроваджені керівником агенції, донором Республіканської партії США Луісом Деджоєм. Ці процедури покликані скоротити витрати. Видання відзначає, що працівники Поштової служби США «попереджають, що нові заходи можуть підірвати їх здатність доставити бюлетені для виборів у листопаді вчасно».

Критики Трампа вже заявляють, не наводячи доказів, що зміни у Поштовій службі буцімто покликані зірвати голосування поштою.

«Посіпака Трампа активно підриває Поштову служба зсередини. Він знищить американську державну установу, щоб ви не могли голосувати поштою. Я очолюю підкомітет, юрисдикція якого включає Поштову службу США. Ця криза тліла місяцями, а тепер - це пожежа», - твітує конгресмен-демократ Джеррі Конноллі.

Представник Поштової служби США заявив, що зміни покликані стабілізувати агенцію, яка потерпає від фінансових проблем протягом десятків років.

Між тим, юридичний радник виборчої кампанії президента США Дженна Елліс напередодні заявила, що голосування поштою на місцях в окремих нещодавніх випадках вказало на наявність реальних і значних затримок із підрахунком голосів.

«Попри це, демократи вважають, що якимось чином за 3 місяці до виборів ми можемо запровадити загальнонаціональне голосування поштою і отримати результати у день виборів, або близько до нього? Подивіться на Паттерсон у Нью-Джерсі, де кожен 5-й бюлетень відкинули, як підробний. Повідомляється про значну кількість бюлетенів, які не дістались до адресатів», - заявила Елліс.

Представниця Трампа також заявила, що за допомогою голосування поштою і «під прикриттям коронавірусу» Демократична партія США намагається підірвати вибори.

Президент США пропонує американцям голосувати особисто або скористатися відкріпними бюлетенями.

«Це буде найбільша виборча катастрофа в історії, - додав Трамп, - І, до речі, ви любите говорити про росію, Китай та інші країни. Вони зможуть підробити бюлетені. Вони будуть робити все, що потрібно».

Трамп підкреслив, що він хоче, щоб вибори відбулися, і заявив, що його адміністрація працює над вирішенням цієї проблеми, попередивши, що уряд «не готовий до натиску мільйонів бюлетенів».

«Відкріпні бюлетені - відмінно. Прийти на вибори - відмінно. Але якщо ви зробите загальну поштову розсилку мільйонів і мільйонів бюлетенів, ви ніколи не дізнаєтеся реального результату виборів. Це буде дуже сумний день для нашої країни», - сказав Трамп.

Трамп не може змінити дату виборів без схвалення Конгресу, і керівники обох партій вже дали зрозуміти, що рішуче виступлять проти ідеї перенесення дати голосування.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.