​Серед питань, які обговорили по телефону Зеленський та Помпео, йшлося про спроби Китаю придбати «Мотор Січ»

Держсекретар США Майк Помпео провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, повідомила речниця Держдепу Морган Ортагюс. Розмова, під час якої Помпео привітав народ України з Днем Незалежності, відбулась 26 серпня.


Головний дипломат США підкреслив, що «Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати народ Україні в просуванні верховенства права, розбудові економіки, залученні іноземних інвестицій та викоріненні корупції, яка стримує розвиток потенціалу України», повідомляє «Голос Америки».

Серед іншого, китайські інвестиції до України стали предметом обговорення посадовців.

«Держсекретар Помпео висловив занепокоєння США стосовно зловмисних інвестицій КНР, включаючи зусилля Пекіна з придбання виробника двигунів «Мотор Січ», йдеться в заяві.

Держсекретар Помпео та президент Зеленський також обговорили події в Білорусі, зусилля України з подолання COVID-19, досягнення дипломатичного вирішення для російської агресії на сході України, відновлення суверенітету та територіальної цілісності України в Криму, заявила речниця.

Напруга у відносинах між США та Китаєм посилюється. У своїй промові «Комуністичний Китай і майбутнє вільного світу», проголошеній наприкінці липня, Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Китай у зловживанні співпрацею із західним світом для поширення авторитаризму, крадіжці персональної інформації та технологій. Китай відкидає ці звинувачення. У липні країни закрили консульства одна одної в Х‘юстоні та Ченгду.

25 серпня, посадовець «Мотор Січ» Анатолій Малиш повідомив, що китайські компанії Skyrizon та Xinwei Group подали на схвалення до Антимонопольного комітету України угоду з придбання значного пакету акцій «Мотор Січ».

Фото ua.usembassy.gov



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.