Тегеран критикує ставлення іракського прем'єра до США

Підсумки візиту іракського прем'єра до Вашингтона викликали різку критику в Ірані

Візит прем'єр-міністра Іраку Мустафи аль-Казимі в Вашингтон викликав критику Тегерану. На противагу очікуванням іранської сторони, аль-Казимі не оголосив точного графіку виведення американських військ з Іраку, а навпаки, виступив за розвиток зв'язку з Вашингтоном, підписавши ряд економічних угод з США.
Близькі до уряду ЗМІ та аналітики дотримуються думки, що візит іракського прем'єра до США був розрахований на зростання антиіранських настроїв в регіоні, в тому числі направлених на ослаблення впливу Ірану в Іраку.
Іранський експерт по Близькому Сходу Хусейн Ханізаде зі сторінок сайту Khabar.online привернув увагу до суті останніх американо іракських угод.
За його словами, угоди, підписані між Багдадом і Вашингтоном, відкрили для США шлях до нафтового ринку Іраку.
«Єдиним підсумком візиту Казими до США стало фактичне виведення американських військових з бази" Таджі ". Цей візит не приніс Іраку ніякої іншої економічної або політичної вигоди. Навпаки, ми стали свідками тиску і атак на близькі Ірану угруповання «Хашді-Шааб», «Катаїб Хезболла» і рух «Наджба». Прем'єр Іраку слід по хибному шляху », - сказав Ханізаде
За повідомленням Агентства Анадолу
фото Агентства Анадолу



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.