​У США кілька штатів ще рахують бюлетені, а кожен з кандидатів вже заявляють про свою перемогу

Зранку у четвер 5 листопада питання, хто переміг на президентських виборах у США, залишалося без однозначної відповіді. Принаймні, чотири штати ще підраховували бюлетені після голосування 3 листопада, а також багато бюлетенів, що були використані у достроковому голосуванні та надіслані поштою, пише «Голос Америки».


Епідемія коронавірусу заохотила мільйони американців скористатися правом голосувати різними способами, щоб уникнути людних дільниць в умовах пандемії COVID-19.

Остаточних результатів у четвер ще очікували зі штатів Джорджія, Пенсильванія, Арізона і Невада.

Виборчий штаб Дональда Трампа заявив про сумніви щодо результатів, оголошених у деяких округах штату Вісконсин, і повідомив про звернення до Верховного суду США з вимогою втрутитися у підрахунок бюлетенів у штаті Пенсильванія.

Джо Байден сказав журналістам пізно ввечері у середу: «Коли підрахунок закінчать, то ми вважаємо, що будемо переможцями. Я почуваюся дуже добре».

«Тепер треба, щоб був врахований кожен голос», - додав він.

Президент Дональд Трамп ще до оголошення результатів у низці штатів у середу заявив про свою перемогу.

Він сказав з Білого дому своїм прихильникам, що через Верховний суд домагатиметься зупинки того, що він назвав «голосуванням», хоча дільниці на той час були закриті і там рахували отримані раніше бюлетені.

«Це величезне шахрайство щодо нашої країни. Як на мене, то я вже переміг», - заявив Трамп.

Штаб Байдена назвав заклик президента припинити підрахунки бюлетенів «обурливою» спробою забрати демократичні права тих американських громадян, які вирішили проголосувати до 3 листопада.

Також у середу голова виборчого штабу Байдена Дженніфер О’меллі Діллон написала у Twitter: «Якби бажання Дональда Трампа здійснилося і ми негайно зупинили б підрахунок бюлетенів, то наступним президентом США став би Джо Байден».

Керівник штабу Трампа Білл Степієн заперечив: «Якщо ми порахуємо усі законно проголосовані бюлетені, то, на нашу думку, переможе президент».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.