​Ізраїльські агенти за вказівкою США вбили людину №2 в Аль-Каїді - Іран спростовує цю інформацію

Агенти з Ізраїлю знищили другу людину в Аль-Каїді під час перестрілки у Тегерані три місяці тому, йдеться у повідомленні The New York Times. Як повідомляє видання з посиланням на джерела у розвідці, Абдуллу Ахмеда Абдуллу під час поїздки на мотоциклі вбили два спецагенти з Ізраїлю, які діяли за вказівками США, передає «Голос Америки».


Абдула Ахмед Абдула, відомий також як Абу Мухамма аль-Масрі, вважається одним із організаторів терактів на американські посольства в Африці 1998 року.

Убивство відбулось 7 серпня, у день річниці бомбувань американських дипломатичних відомств. Разом з Адбудою загинула і його донька Міріам, яка була вдовою вбитого сина Усами бін Ладена - Гамзи бін Ладена.

Як саме США були причетні до цієї операції, не повідомляють. Білий дім та Рада з Національної безпеки наразі не прокоментували цього повідомлення.

Упродовж останніх кількох місяців ходили чутки про смерть Абдули, утім підтвердження з'явилося лише у п'ятницю, 13 листопада.

Абдула вважається одним із засновників терористичної організації і другим за рангом командування в Аль-Каїді після її лідера Аймана аль-Завахрі. США вважають їх найбільш розшукуваними терористами у світі.

Раніше США обіцяли 10 мільйонів доларів за інформацію, яка б допомогла затримати Абдулу.

В Ірані назвали «вигадкою» інформацію про вбивство Абдули на вулицях Тегерана.

Видання AFP оприлюднило заяву речника іранського МЗС: «Вороги Ірану - США та Ізраїль - поширюють в ЗМІ вигадану інформацію і таким чином намагаються перекласти на Тегеран відповідальність за кримінальні діяння Аль-Каїди та інших терористичних угруповань».

Видання NYT, з посиланням на джерела в розвідці, пише, що Абдула перебував під вартою в Ірані з 2003 року. Утім з 2015-го жив в Тегерані як вільна людина.

За даними американських ЗМІ, Іран намагався приховати особу вбитого. Офіційний Тегеран заявляв, що вбитий 7 серпня був ліванським професором історії і членом Гезболли.

Абдулла Ахмед Абдулла. Фото FBI



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.