​Експерти вважають, що Трамп, після призначення Курта Волкера, не здасть Україну

Призначення Курта Волкера - колишнього посла США в НАТО, соратника провідного американського «яструба» Джона Маккейна - у якості спеціального представника США на переговорах щодо України свідчить про непохитність консенсусу Демократичної та Республіканської партій щодо України.


Водночас особа Волкера може роздратувати москву, а отже стати на заваді реальному відновленню виконання Мінських угод. На це вказують окремі авторитетні оглядачі, коментуючи призначення Волкера на посаду, повідомляє «Голос Америки».

На загал новини про нове призначення Волкера викликали схвальні коментарі в експертному середовищі США.

«Він знає регіон та його проблеми», - твітує про Волкера колишній міністр закордонних справ Швеції, радник президента України, Карл Більдт.

«Справжній профі», - нахвалює Волкера Корі Шейк, експерт аналітичного центру Hoover Institution.

«Вітаю Курта Волкера, який буде спеціальним представником Трампа з питань України. Це важка робота, але Курт підготовлений для її виконання найкраще», - хвалить Волкера колишній посол США у росії Майкл Макфол.

Короткий і дуже змістовий профіль настроїв та місії Волкера представив і Джон Гадсон, кореспондент популярного видання Buzzfeed.

«Волкер скептично налаштований з приводу Мінського процесу, ймовірно, саме тому державний секретар Рекс Тіллерсон та Держдеп не виявили бажання підтримати «Мінськ». Зараз очікують, що його візаві на перемовинах із росією буде «сірий кардинал» кремля Сурков. Не відомо, що буде насправді. Між тим будь-які спекуляції про те, що адміністрація Трампа планує когось «здати», видаються притягнутими за вуха в контексті саме цього призначення. Волкер є великим критиком росії», - пише Гадсон.

Призначення Волкера свідчить про те, що Україна має союзників як в особі Республіканської, так і Демократичної партій. Таку думку висловив Александр Кларксон, викладач Королівського коледжу у Лондоні і відомий експерт з питань Східної Європи.

«Призначення Волкера свідчить, що політика щодо України у Вашингтоні формується відповідно до двопартійного консенсусу, який не під силу змінити президенту США Трампу», - заявив Кларксон «Голосу Америки».

Призначення Волкера привітала і влада України, включно із президентом Петром Порошенком.

Між тим послушний список та погляди Волкера, який подобається Україні та прихильникам жорсткої лінії поведінки США щодо росії, може викликати діаметрально протилежне ставлення у росії і тим самим стати на заваді реальному відновленню виконання Мінських угод. Відповідним питанням задався кореспондент низки західних видань в Україні Крістофер Міллер.

«Цікаво, наскільки зацікавлена буде російська сторона відновити переговори з Волкером, зважаючи на його минуле у НАТО та зв'язки з Маккейном?» - твітує Міллер у п'ятницю.

Повідомляється, що 9-го липня Курт Волкер супроводжуватиме державного секретаря США Рекса Тіллерсона у робочому візиті до Києва. Очікується, що Волкер буде брати участь у зустрічах у «Нормандському форматі».

Курт Волкер. Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.