​«Як акторка з кіно» - так порівнюють американські ЗМІ Евріл Гейнс, яку президент Байден призначив Директором національної розвідки США

У середу Сенат США зі значною перевагою голосів, 84 - «за» і 10 - «проти», затвердив кандидатуру Евріл Гейнс на посаду Директора національної розвідки США. Це перше затвердження Сенатом високопосадовця урядового кабінету президента США Джо Байдена. Гейнс стане першою жінкою на цій посаді у США, повідомляє «Голос Америки».


ЗМІ порівнюють біографію Гейнс із сюжетом для кіно. Перед тим, як отримати посаду заступника голови ЦРУ, а потім заступника радника з питань національної безпеки в адміністрації президента США Барака Обами, Гейнс вивчала дзюдо в елітній академії у Токіо, навчалась пілотувати літаки, поки вивчала фізику в Чикаго, та була власницею незалежної книжкової крамниці у Балтиморі.

Відповідаючи на питання сенаторів під час слухань 19 січня, Гейнс перелічила зовнішні загрози для національної безпеки США.

«Очевидно, що для національної безпеки США в наступні роки існуватимуть ключові загрози. Це включає традиційні загрози від таких держав, як Китай, Іран, Північна Корея та росія, а також загрози, що еволюціонують і охоплюють багато країн, включаючи зміну клімату, кібернапади, тероризм, пандемію, світову організовану злочинність та корупцію, кампанії з дезінформації та інше», - наголосила вона.

Приймаючи номінацію на посаду від Байдена, Гейнс запевнила, що «буде говорити владі правду».

Гейнс критикували у ЗМІ за її активну роль в адміністрації Обами у просуванні програми атак проти терористів із використанням дронів, а також за її підтримку призначення Трампом Джини Гаспел на посаду голови ЦРУ. У своїх публікаціях останніх років Гейнс критикувала адміністрацію Трампа за політизацію розвідувальних установ.

Комітети американського Сенату у вівторок почали слухання із затвердження на посади ще чотирьох кандидатів, номінованих на високі посади уряду Байденом, включаючи держсекретаря США, міністрів оборони, внутрішньої безпеки та фінансів.

Евріл Гейнс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.