​Після візиту до москви Жозеп Борель висловив застереження перед депутатами ЄС: «росія прагне нас розділити»

Верховний представник ЄС у справах зовнішньої політики та безпеки Жозеп Борель сказав, що скористається своїм правом ініціювання дій щодо росії, включно з санкціями, у відповідь на те, що Борель назвав ворожістю до Євросоюзу та порушеннями прав людини російською владою, повідомляє «Голос Америки».


Очікують, що Борель на зустрічі з 22 лютого з міністрами закордонних справ країн ЄС запропонує скористатися новим європейським законом, так званим «Актом Магнітського», щоб заморозити активи і заборонити в’їзд до Євросоюзу особам, причетним до нещодавнього ув’язнення російського опозиційного діяча Олексія Навального.

Посадовець підкреслив, що остаточне рішення буде за керівниками 27 країн організації, які обговорюватимуть питання у березні.

Російські активісти і зокрема сам Навальний доводять, що найефективнішими були б санкції щодо наближених до кремля олігархів та урядовців, які мають майно та інші інтереси в західних країнах.

«Акт Магнітського» передбачає санкції лише за порушення прав людини, але активісти закликають, щоб Захід ефективніше використовував інші важелі, зокрема закони про боротьбу з відмиванням грошей.

Під час виступу перед депутатами Європейського парламенту 9 лютого Жозеп Борель зупинився на проблемах у відносинах з росією ширше і сказав, що ворожа до ЄС політика кремля пояснюється тим, що «вони (російські владні кола) вважають загрозою нашу ліберально-демократичну систему».

«росія намагалася розділити нас. Вона прагне нас розділити. Їй це не вдалося стосовно України і в питаннях прав людини. Вона не досягла успіху. Це було очевидною метою під час мого візиту. Нам не можна потрапляти у ті пастки», - заявив дипломат, звітуючи про свій візит у москві 4 - 6 лютого, який критики назвали провальним.

Борель повторив, що під час зустрічі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим «дискусії були розгарячілими, коли я закликав до негайного і безумовного звільнення Навального, а також повного і неупередженого розслідування спроби його вбивства».

Дипломат також палко висловився за потребу переговорів з москвою: «Я буду й надалі захищати потребу розмовляти і тримати відкритими канали зв’язку, дивитися один одному в очі, особливо у питаннях, які є конфліктними».

Фото EU



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.