​У Пентагоні оприлюднили зміст телефонної розмови міністрів оборони США та України

Міністерство оборони США оприлюднило повідомлення про телефонну розмову очільника відомства Ллойда Остіна з міністром оборони України Андрієм Тараном. Як повідомляється, міністр оборони США підтвердив непохитну оборону США суверенітету, територіальної цілісності та євро-атлантичних прагнень України, передає «Голос Америки».


«Він засудив нещодавні ескалації агресивних та провокативних дії росії у східній Україні та висловив співчуття міністру Тарану з приводу загибелі 4-х українських солдат 26-го березня», - йдеться у заяві.

Як повідомляється, Остін підтвердив відданість США розбудові здатності сил України більш ефективно оборонятись проти агресії росії.

«З 2014-го року США виділили понад 2 мільярди доларів безпекової допомоги Україні, включно із пакетом у 125 мільйонів доларів, про який було оголошено нещодавно, який включає оборонні озброєння та інші ключові засоби для підвищення смертоносності, управління та поінформованості Збройних сил України», - йдеться у повідомленні Міноборони США.

Як повідомили у відомстві, міністр оборони США висловив вдячність за підтримку з боку США.

У четвер Міноборони України повідомило про телефонну розмову Остіна та Тарана, відзначивши, що вона відбулась з ініціативи американської сторони.

«Стратегічний діалог на рівні керівників оборонних відомств України та США не просто підтримується, він — динамічно розвивається. Американські партнери активно ініціюють контакти, висловлюють щиру стурбованість спробами росії загострити ситуацію навколо України. Сьогоднішній дзвінок американського колеги є яскравою демонстрацією проактивної позиції США у підтримці суверенітету та кроків з відновлення територіальної цілісності України», — наводить слова Андрія Тарана сайт МОУ.

Фото mil.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.