​Хакери злили телефон Марка Цукерберга разом із особистими даними понад 500 мільйонів користувачів Facebook

Номер мобільного телефону засновника й керівника Facebook Марка Цукерберга - серед особистих даних понад півмільярда користувачів соцмережі, які викрали хакери. Також серед «злитих» даних про Цукерберга - його місце перебування, дані про шлюб та ID у Facebook. Крім того, до рук хакерів потрапила особиста інформація про співзасновників соцмережі Кріса Г'юса та Дастіна Московітца. Загалом же там - дані 533 мільйонів користувачів, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на Business Insider.


У неділю на запит видання Insider у Facebook повідомили, що йдеться про злам соцмережі у 2019 році й що прогалини у системі вже виправлені у серпні 2019 року. Утім, злита особиста інформація доступна у відкритому доступі на хакерському форумі. А отже, може бути доступною для будь-кого.

Попередні скандали довкола порушення конфіденційності користувачів соцмережі включає історію довкола Cambridge Analytica. Facebook звинуватили у тому, що компанія неналежним чином обмінювалася інформацією, яка належала мільйонам користувачів, з недіючою тепер британською політично-консалтинговою фірмою Cambridge Analytica. Отримані компанією дані, буцімто, використовувались для втручання у перебіг виборів президента у США в 2016-му році.

Через це соцмережа повинна була заплатити 5 мільярдів доларів штрафу. Це найбільший штраф, який будь-коли запроваджувала Комісія за розголошення приватної інформації.

Відтоді Facebook пообіцяв працювати над тим, аби унеможливити подальші такі витоки інформації та зловживання можливостями соцмережі.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.