ПАРЄ може застосувати санкції проти режиму Януковича - Резолюція

26.01.2012. Парламентська асамблея Ради Європи закликає звільнити Юлію Тимошенко і не виключає застосування санкцій проти режиму президента Віктора Януковича. Про це йдеться в ухваленій сьогодні Резолюції «Функціонування демократичних інституцій в Україні» , повідомляє byut.com.ua.
 
«Асамблея вважає, що виконання її рекомендацій, особливо пов’язаних з кримінальним переслідуванням колишніх членів уряду, стане сигналом про відданість влади нормам та цінностям Ради Європи. І навпаки, якщо їх не буде виконано протягом розумного часу, це викличе серйозні питання щодо відданості влади принципам демократії та верховенства права, що має потягнути за собою належну реакцію з боку Асамблеї. Тому Асамблея закликає Моніторинговий комітет уважно слідкувати за ситуацією та запропонувати будь-які наступні дії з боку Асамблеї відповідно до ситуації, включаючи розгляд можливості застосування санкцій, якщо вимоги Асамблеї не буде виконано», - йдеться у Резолюції.
 
ПАРЄ висловила занепокоєння кримінальним переслідуванням колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та інших членів уряду Тимошенко.
 
«Політична вмотивованість звинувачень та криміналізація звичайних політичних рішень є неприйнятними. Ми всі політики. Ми всі приймаємо політичні рішення, які іноді не є дуже добрими. Але нас повинні оцінювати наші виборці, а не суди», - сказала співдоповідач ПАРЄ Марієтта де Пурбе-Лундін, представляючи Резолюцію перед членами ПАРЄ.
 
«Янукович повинен застосувати усі можливі юридичні засоби для звільнення Тимошенко, Луценка та інших опозиціонерів і гарантувати їм повноцінне право на участь у парламентських виборах цього року», - наголосила вона. Цей заклик відображений в ухваленій резолюції.
 
ПАРЄ знову висловила своє глибоке занепокоєння через відсутність незалежності судової системи та наголосила, що це є основним викликом для системи правосуддя в Україні.
 
«Ніхто не повинен бути вище закону. Звинувачення повинні бути підтверджені незалежним судом під час справедливого судового розгляду. На жаль, є багато серйозних сумнівів щодо чесності судових процесів проти членів опозиції в України», - наголосила співдоповідач ПАРЄ Майліс Репс під час засідання Асамблеї.
 
Також Асамблея висловила свою стурбованість у зв‘язку з погіршенням стану здоров‘я Юлії Тимошенко та закликала владу України дозволити провести її медичне обстеження без висунення будь-яких умов і, якщо це потрібно, її лікування незалежними лікарями за межами місця її утримання.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.