​Килимник передавав російській розвідці дані щодо виборчої кампанії Трампа, а також планував повернення януковича до влади

Костянтин Килимник, бізнес-партнер Пола Манафорта, консультанта, який певний час очолював передвиборчий штаб Дональда Трампа перед президентськими виборами 2016 року, передавав дані російській розвідці. Такі дані оприлюднило Міністерство фінансів США 15 квітня, повідомляє «Голос Америки».


Раніше американське слідство встановило, що Килимник отримував внутрішні дані кампанії, зокрема щодо опитувань громадської думки та виборчої стратегії, але інформація про те, що він робив з даними, не надавалась.

Килимник є серед 32 фізичних та юридичних осіб, щодо яких Міністерство фінансів США ввело санкції за втручання до американських виборів.

Американське відомство назвало Килимника російським та українським політичним консультантом, а також відомим агентом російської розвідки, «який втілював операції з впливу від їхнього імені».

Крім передачі даних про передвиборчу кампанію, Килимник, за інформацією Мінфіну США, «намагався просувати інформацію, що Україна, а не росія втручалась до виборів США 2016 року», а також «намагався допомогти колишньому президенту України віктору януковичу, який перебуває під санкціями».

«За вказівкою януковича, Килимник прагнув втілити план із повернення януковича до влади в Україні».

ФБР пропонує винагороду обсягом до чверті мільйона доларів за інформацію, що призведе до арешту Килимника.

Нагадаємо, у четвер Білий дім повідомив, що вводить санкції проти російських технологічних компаній, обмежує операції з облігаціями рф і запроваджує заходи проти росіян за дії в Криму. Крім того, США висилають із країни 10 російських дипломатів.

Будівля Міністерства фінансів США у Вашингтоні. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.