​Нагромадження військ рф на кордоні з Україною продовжує викликати занепокоєння – заява Держдепу

Напруженість залишається високою на кордоні України та росії, заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс під час брифінгу для преси у вівторок. Відповідаючи на питання про нагромадження військ рф на кордоні з Україною, Прайс відмовився назвати точну кількість військ, однак зазначив, що росія продовжує утримувати найбільший з вторгнення 2014 року контингент поблизу кордону, повідомляє «Голос Америки».


«Що я можу сказати, і ви це чули від держсекретаря Блінкена під час його візиту до Києва минулого тижня, коли він зазначив, що деякі з російських сил було переведено, однак, напруженість залишається високою, оскільки росія утримує значну кількість сил вздовж кордону».

«Це продовжує викликати занепокоєння», - додав Прайс.

Речник відзначив, що питання стягування росією військ до кордону з Україною обговорювалось у НАТО, під час зустрічі «Великої сімки» минулого тижня, а також протягом зустрічей держсекретаря США Ентоні Блінкена з посадовцями в Києві.

Візит Блінкена сигналізував, що Сполучені Штати підтримують Україну, наголосив речник. «Ми та наші партнери-однодумці підтримуємо Київ перед лицем залякувань і ми продовжимо це робити, поки тривають ці агресивні дії та залякування».

Нед Прайс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.