​У Білому домі розповіли про деталі розмови Байдена із Зеленським і плани запросити президента України до США

Відбулась розмова президента США Джо Байдена та президента України Володимира Зеленського. Про це у понеділок заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван.


«Президент Байден сказав президенту Зеленському, що він і надалі рішуче захищатиме український суверенітет та територіальну цілісність. Він також сказав президентові Зеленському, що з нетерпінням чекає, щоб привітати його у Білому домі тут, у Вашингтоні, цього літа - після того, як він [Байден] повернеться з Європи», - відзначив американський посадовець. За словам Саллівана, дзвінок планувався раніше, повідомляє «Голос Америки».

Раніше політики від Республіканської партії та експерти закликали Байдена провести розмову з Зеленським до саміту з президентом росії путіним.

Розмову Байдена та Зеленського привітав і назвав «критично важливою» виконавчий директор «Центру дипломатії та глобальних дій Байдена в університеті Пенсильванія» (Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement - англ.) Майк Карпентер, колишній високопосадовець адміністрації Барака Обами.


Раніше, як повідомляв «Голос Америки», лідер республіканців в Комітеті Палати представників Конгресу США із закордонних справ конгресмен Майкл Маккол закликав Джо Байдена провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським до саміту із путіним, який має відбутись у середині місяця у Женеві.

Днями Зеленський дав інтерв'ю американському виданню Axios. Саме видання у соціальній мережі Twitter написало, що «Зеленський використав годинне інтерв'ю через Zoom із Axios, щоб благати Байдена зустрітись із ним віч-на-віч перед самітом із путіним 16-го червня, запропонувавши приєднатись до нього [Байдена] «будь-коли у будь-якій точці планети».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.