​Державний секретар США в прямому ефірі озвучив втрати Америки через кіберзлочинність

Кожен четвертий американець був жертвою кіберзлочинців, а загальні втрати Сполучених Штатів від кіберзлочинності становлять 40 мільярдів доларів щорічно. Відповідну цифру державний секретар США Ентоні Блінкен озвучив в ефірі каналу MSNBC. Текст коментарів Блінкена розміщено на сайті Білого дому, повідомляє «Голос Америки».


Блінкен відзначив, що використання зловмисниками вірусів-вимагачів стає все більш небезпечним.

«Ми дали зрозуміти росії та іншим країнам світу, що якщо ви надаєте прихисток особам, або організаціям, які беруть участь у кіберзлочинності, вимаганні, це неприйнятно. І що якщо ви не вдастеся до заходів щодо них, то це зробимо ми», - відзначив Блінкен.

Протягом останнього часу комп'ютерні системи у США стали цілями зловмисників, пов'язаних із росією та Китаєм.

Як заявляли у Білому домі, США готові самотужки вдатись до дій щодо зловмисників, які діють з території росії.

Водночас, щодо питання кібернападів, які пов'язані з Китаєм, адміністрація США повідомляла, що США не дозволять економічним обставинам або міркуванням обмежити належну відповідь на кібератаки.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.