​США ввели санкції проти «Білоруськалія», Олімпійського комітету країни та візові обмеження для членів білоруського уряду

9 серпня, у річницю президентських виборів у Білорусі, які в міжнародній спільноті називають «шахрайськими» і які стали початком численних протестів у країні, а також з огляду на тривалі репресії проти білоруської опозиції з боку режиму Лукашенка, президент США Джо Байден видав наказ, яким розширив дію санкцій проти білоруського режиму, повідомляє Голос Америки.


Із заявами про санкції проти режиму Лукашенка в цей день виступили також ЄС, Велика Британія та Канада.

Наказ Байдена наголошує на «шкідливій діяльності білоруського режиму та утисках демократії та прав людини і основоположних свобод в Білорусі, включаючи приховані та репресивні дії на шахрайських білоруських президентських виборах та після них, а також знищення політичної опозиції та організацій громадянського суспільства і створення небезпеки і перешкод для руху цивільної авіації».

Санкції, запроваджені США, включають блокування активів, візові обмеження для членів білоруського уряду та центробанку Білорусі, оборонної промисловості, галузі калійних добрив, сфери безпеки, виробництва тютюну, будівельної та транспортної галузі.

Під санкції, зокрема, потрапили:

- «Білоруськалій», одне з найбільших державних підприємств країни, що, за заявою Міністерства фінансів США, «є джерелом незаконних статків режиму».

- Національний олімпійський комітет Білорусі, який звинувачують в участі у відмиванні коштів, уникненні санкцій та візових заборон. Також йдеться про те, що комітет не захистив спортсменів від «політичної дискримінації та репресій».

- 15 компаній та їхні керівники, що надають підтримку режиму Лукашенка.

- Компаній в сфері виробництва тютюну, будівництва, енергетики, транспорту.

Точний перелік підсанкційних осіб визначає міністр фінансів США у координації з держсекретарем. Правила, що регулюють видачу американських віз для підсанкційних осіб, визначить Міністр внутрішньої безпеки США в координації з держсекретарем, йдеться в наказі.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.