​Евакуація з Афганістану - союзники США закликають Байдена продовжити термін евакуаційної операції

У той час, як в Кабульському аеропорту продовжують перебувати тисячі афганців та іноземних громадян, які прагнуть покинути Афганістан, адміністрацію президента Джо Байдена закликають продовжити термін евакуаційної операції, повідомляє Голос Америки з посиланням на агентство Рейтер.


Байден у неділю попередив, що евакуація буде «тяжкої і болючої» і що багато що може піти не за планом. За його словами, американські військовослужбовці можуть залишитися в країні після наміченого крайнього терміну виведення військ (31 серпня), щоб проконтролювати зусилля по евакуації.

Радник з нацбезпеки Джейк Салліван сказав, що США підтримують щоденну комунікацію з Талібаном та роблять «надзвичайний поступ» щодо евакуації американців та інших. На питання, чи Байден продовжить термін евакуації, Салліван сказав, що президент «дивиться на цю ситуацію щоденно» та прийме рішення із ходом подій.

До продовження терміну операції закликали, зокрема, Великобританія і Франція. Однак представник Талібану сказав, що іноземні сили не просили про продовження, а якби вони це зробили, то їм було б відмовлено.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон на цьому тижні попросить Байдена продовжити термін евакуації. За словами його представника, Великобританія хоче вивезти ще кілька тисяч чоловік, а після відходу американських військ буде неможливо продовжити евакуацію британців.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан у понеділок заявив, що для завершення евакуації з Афганістану може знадобитися більше часу.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас сказав, що під час віртуального саміту «Великої сімки» у вівторок учасники повинні вирішити щодо продовження терміну евакуації та покращення доступу до летовища.

Через небезпечну ситуацію в аеропорті ускладнене надходження допомоги в країну. Понад 500 тонн медичного устаткування не могло потрапити в країну, тому що аеропорт в Кабулі був закритий для комерційних рейсів, повідомив представник Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.