США провели випробування системи протиракетної оборони від міжконтинентальних ракет - триступеневої ракети-носія у двоступінчастому режимі

Агентство протиракетної оборони США провело успішний запуск перехоплювача Наземної системи перехоплення балістичних ракет на середній ділянці траєкторії (Ground-Based Midcourse Defense System - англ.) із закріпленим на ньому макетом заатмосферного засобу ураження. Про це йдеться в повідомленні військового відомства США, яке було поширено у неділю.


Як відзначає видання Defense News, система призначена для захисту США від міжконтинентальних балістичних ракет з КНДР та Ірану, передає Голос Америки.

У повідомленні наголошується, що мова йде про перше льотне випробування триступеневої ракети-носія у двоступінчастому режимі, коли запалювання третього ступеня не відбувається. Це дозволяє раніше випускати засіб ураження, розширюючи простір для ведення бойових дій. Новий засіб відомий як перехоплювач наземного базування з вибраним числом ступенів (2 або 3).

«Перші ознаки вказують, що випробування відповідає вимогам, - йдеться в повідомленні. - Офіційні особи програми продовжать оцінку ефективності системи на основі телеметрії та інших даних, отриманих в ході випробувань».

«Це перше льотне випробування нової конфігурації ракети-носія з вибраним числом ступенів у двоступінчастому режимі. Система спрацювала саме так, як її і проектували, і результати випробування свідчать про значне розширення простору бойових дій для збройних сил», - заявив директор Агентства протиракетної оборони віце-адмірал Джон Хілл.

Хілл зазначив, що Наземна система перехоплення балістичних ракет на середній ділянці траєкторії має життєво важливе значення для оборони США, і успіх випробування показує, що США забезпечують свій парк наземних перехоплювачів розширеними можливостями, одночасно розробляючи і поставляючи передові технології перехоплювачів нового покоління.

Американська військова компанія Northropp Grumman оприлюднила заяву щодо ролі її програмного забезпечення у випробуванні. Заява вказала, що система, яка випробовувалась, служить захисту США від балістичних ракет високої дальності «країн-вигнанців».

«Northrop Grumman вже понад 20 років постачає критично важливі елементи програми Наземної системи перехоплення балістичних ракет на середній ділянці траєкторії. Компанія також є провідним постачальником рухомих мішеней для Агентства протиракетної оборони, що дозволяє США проводити практичні випробування систем протиракетної оборони - підтверджуючи їх здатність захищати нашу країну та союзників», - відзначили у компанії.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.