​YouTube видалив німецькомовні канали Russia Today через дезінформацію щодо поширення COVID-19

З YouTube видалили німецькомовні відеоканали підтримуваної державою російської телекомпанії RT (Russia Today) через звинувачення у порушенні правил стосовно поширення дезінформації щодо COVID-19.


Раніше один німецькомовний канал RT був заморожений на один тиждень, але упродовж того часу російська компанія намагалася обійти заборону на завантаження нових відео, використовуючи інший канал в YouTube, повідомляє Голос Америки.

«Унаслідок цього за порушення умов обслуговування YouTube були видалені обидва канали», - повідомлено з прес-служби YouTube, що належить компанії Alphabet/Google.

YouTube раніше також обмежував інші медіакомпанії, звинувачуючи їх у поширенні дезінформації.

Зокрема, у серпні цього року Sky News Australia була позбавлена на сім днів права виставляти відео на каналі в YouTube після звинувачень, що вона поширювала репортажі, які заперечували існування COVID-19 і заохочувати людей використовувати препарати, які називали ліками від коронавірусу.

Але редакторка RT Маргарита Симоньян назвала це проявом «справжньої медійної війни держави Німеччина проти держави росія», поскаржившись також у Twitter, що «раніше Люксембург відмовився видати нам ліцензію на мовлення, пославшись на думку влади Німеччини».

Симоньян у зв’язку з цим висловила сподівання, що москва у відповідь вдасться до санкцій проти YouTube і заборонить в росії німецьку медіакомпанію Deutsche Welle та закриє кореспондентські пункти німецьких телеканалів ARD і ZDF.

З москви також з’явилися офіційні протести. Російське міністерство закордонних справ назвало обмеження щодо RT «небувалою інформаційною агресією».

RT, яка почала мовлення 2005 року під назвою Russia Today, називає себе глобальною новинною мережею, транслюючи телепрограми англійською, арабською, іспанською, німецькою і французькою мовами на додаток до російської.

На міжнародну аудиторію також спрямована робота контрольованої державою російської медіакомпанії Sputnik, яка поширює новини в інтернеті десятками мов включно з англійською, польською, німецькою, французькою, сербською, білоруською тощо, а також транслює цілодобово на радіоканалах англійською, арабською, іспанською, китайською та іранською мовами.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.