​США непокоїть концентрація військ рф поблизу кордонів України, дії в кіберпросторі та інформаційній сфері

Очільник Пентагону Ллойд Остін висловив серйозне занепокоєння через нагромадження військ росією поблизу України. Крім збільшення кількості військ, США непокоїть ситуація в інформаційному та кіберпросторі. Такий коментар голова Пентагону озвучив під час засідання Форуму Рейгана з національної безпеки, що відбувся у Каліфорнії в суботу, повідомляє Голос Америки.


«Ми спостерігаємо за кількістю сил в прикордонному регіоні, ми спостерігаємо за тим, що відбувається в інформаційному просторі, ми спостерігаємо за тим, що відбувається в кіберсфері, і це справді викликає занепокоєння. Ми продовжимо зосереджувати нашу увагу на цьому», - заявив Остін.

Посадовець додав, що США робитимуть все можливе, щоб знизити рівень напруги в регіоні: «Ніхто не хоче розвитку конфлікту в регіоні. Ми зробимо все в наших силах, щоб допомогти запобігти конфлікту і, за можливості, знизити напругу».

Відповідаючи на питання стосовно того, як саме реагуватимуть США на можливу подальшу агресію росії проти України, Остін наголосив на важливій безпековій допомозі, яку США надають Україні, а також вказав на заяву президента США Джо Байдена про підготовку низки ініціатив, спрямованих на стримування агресії росії щодо України.

Байден заявив у п'ятницю, що він готує «найбільш всеосяжний та змістовний набір ініціатив, щоб значно ускладнити пану путіну подальші кроки та дії, до яких, як побоюються люди, він може вдатись». Байден також наголосив, що перебуває у постійному контакті із союзниками у Європі та Україні.

Як відомо, сьогодні відбудеться розмова відеозв’язком між президентом США Джо Байденом та президентом росії володимиром путіним.

«Президент Джозеф Байден матиме розмову по захищеному каналу відеозв’язку з президентом росії володимиром путіним у вівторок, 7 грудня 2021 року. Лідери обговорять широке коло питань американо-російських відносин, в тому числі стратегічну стабільність, кібер та регіональні питання. Президент Байден підкреслить занепокоєння США щодо російських військових дій уздовж кордонів з Україною та підтвердить підтримку США суверенітету та територіальній цілісності України», - йдеться в заяві Білого дому.

Як завжди, росія відкидає звинувачення в ескалації напруги в регіоні.

Ллойд Остін, Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.