​У Сенаті США пропонують законодавчо закріпити санкції проти росії

Сенатори США від обох партій дають зрозуміти, що підтримують внесення положення про посилення санкцій проти росії в законопроект про економічні санкції проти Ірану в зв'язку з програмою Тегерана щодо розробки балістичних ракет. У середу Сенат проголосував за продовження обговорення законопроекту про санкції проти Ірану, повідомляє «Голос Америки».


Лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що підтримує ініціативу про внесення положення про санкції проти росії в остаточний варіант законопроекту.

Голова комітету Сенату з міжнародних відносин Роберт Коркер, який вніс законопроект щодо Ірану, і голова комітету з банківської діяльності Майк Крейпо працюють над досягненням угоди з провідними демократами.

«Відчувається серйозне роздратування, пов'язане з тим, що росія втрутилася в наші вибори, а відповіді на це, фактично, так і не було», - заявив сенатор Джон Корнин, другий за рангом республіканець у верхній палаті Конгресу.

Такий крок свідчить про те, що в Конгресі є сили, які хочуть перешкодити зусиллям президента Дональда Трампа щодо поліпшення відносин з москвою.

Передбачається, що санкції проти росії повинні покарати москву за її дії в Україні та Сирії.

Крейпо і сенатор-демократ Шеррод Браун пропонують законодавчо закріпити і посилити існуючі санкції, зафіксовані в указах президента, і стосуються російських енергетичних проектів і кредитного фінансування. Вони також пропонують ввести нові санкції щодо таких сфер російської економіки, як гірничодобувна і металообробна промисловість, а також залізничний сектор.

Представник Макконнелла Дейвід Попп припустив, що голосування щодо поправок про антиросійські санкції і заключне голосування щодо законопроекту відбудеться наступного тижня.

Положення, які визначають Ірану, дозволять Трампу вводити економічні санкції проти компаній і фізичних осіб, які свідомо надають Ірану матеріальну підтримку в його програмі випробувань балістичних ракет і терористичної діяльності.

Сенатор Роберт Коркер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.