​США скликають засідання РБ ООН, щоб обговорити безпекову ситуацію навколо України

Сполучені Штати скликали на понеділок засідання Ради Безпеки ООН для того, щоб обговорити ситуацію навколо України. «Більше 100 000 російських військових розміщено на українському кордоні і росія проводить інші дестабілізуючі дії, націлені проти України, що становить чітку загрозу для міжнародного миру, безпеки та Статуту ООН», - заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, повідомляє Голос Америки.

«Ми невпинно продовжуємо прагнути дипломатії та деескалації напруги перед лицем серйозної загрози для миру в Європі та світі, і Рада Безпеки ООН є критично важливою платформою для дипломатії», - йдеться в заяві Томс-Грінфілд, виданій у четвер.


Посол закликала членів РБ уважно розглянути ситуацію та вплив можливої подальшої агресії росії на Україну, росію та Європу «на основні зобов'язання та принципів міжнародного порядку».

росія є одним із п'яти постійних членів Ради Безпеки ООН і має право вето на рішення. Наступного місяця росія головуватиме в РБ ООН, однак, заявляла раніше Грінфілд, це не впливатиме на обов'язок цього органу «реагувати на ситуацію навколо України згідно зі Статутом ООН».

США заявляють, що збільшення контингенту рф на кордоні з Україною триває. За минулу добу кількість військових збільшилась на заході росії та в Білорусі, заявив речник Пентагону Джон Кірбі під час брифінгу для преси у четвер.

росія заперечує плани проводити нові напади на Україну.

Лінда Томас-Грінфілд. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.