​Посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер висловив занепокоєння з приводу заяв Лукашенка та військового командування Білорусі

Представник США в Організації з безпеки та співробітництва в Європі посол Майкл Карпентер висловив занепокоєння з приводу нещодавніх заяв Олександра Лукашенка та військового командування у Мінську щодо можливості спільних з росією дій проти України.


«Білорусь є членом ОБСЄ, і в минулому вони неодноразово заявляли, що ніколи не допустять, щоб їхня країна служила стартовим майданчиком для вторгнення до сусідньої країни. Тепер їхня риторика дещо змінилася, що викликає крайнє занепокоєння» – заявив Майкл Карпентер в інтерв'ю Російській службі «Голосу Америки».

«Ми вважаємо, що в Білорусі може бути до 30 000 російських військовослужбовців разом з балістичними ракетами малої дальності та іншими видами техніки, і фактично вона може стати стартовим майданчиком для потенційного вторгнення», - сказав посол США в ОБСЄ.

За його словами, Сполучені Штати «дуже уважно стежать за розвитком військової ситуації в Білорусі: «Ми дуже уважно стежимо за ситуацією. Дуже насторожують заяви Міністерства оборони Білорусі щодо мети цих навчань, які відверто не відповідають реальній обстановці на південному кордоні Білорусі, та реальність у тому, що з боку України немає жодної загрози. Тому я думаю, що все це заслуговує на дуже уважне спостереження», – підсумував Майкл Карпентер.

Минулими вихідними Олександр Лукашенко заявив в інтерв'ю російському державному телебаченню, що «у разі війни України проти Донбасу» білоруська армія діятиме «точно, як і російська», при цьому згадавши південний кордон Білорусі.

Раніше міністерство оборони Білорусі офіційно згадувало «напруженість біля західного та південного кордонів» країни в контексті спільних з росією навчань «Союзна рішучість – 2022», що розпочинаються в Білорусі 10 лютого.

росія відкидає наявність у неї планів атакувати Україну.

Майкл Карпентер. Фото Public domain



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.