​У Пентагоні Ллойд Остін та Марк Міллі розповіли про результати засідання «Рамштайн-3»

«Через кілька тижнів українці матимуть підготовану потужну ракетну артилерію дальньої дії в бою», - оголосив генерал США Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США. На спільній прес-конференції з очільником Пентагону Ллойдом Остіном, за результатами засідання Контактної групи з оборони України, «Рамштайн-3», Міллі вказав, що до кінця цього місяця союзники поставлять до України системи HIMARS, боєприпаси та навчені команди для застосування цих систем, повідомляє «Голос Америки».


Обладнання, про поставки якого оголосили країни під час засідання «Рамштайн-3», відіграє ключову роль в стримуванні російського нападу на Донбасі та розбудові української системи дальнього вогню, заявив очільник Пентагону Ллойд Остін.

Серед важливих оголошень щодо збройної допомоги Україні, озвучених в середу, Остін насамперед вказав на оголошення президента США Джо Байдена щодо нового пакету оборонної допомоги обсягом 1 мільярд доларів.

Цей пакет стане 12-тою партією зброї, яку США спрямують до України зі своїх запасів, оголосив Остін під час прес-конференції в Брюселі в середу.

До нового пакету увійдуть боєприпаси для MLRS, додаткові 18 гаубиць-777, тактичні машини для їхнього перевезення, 36 000 раундів 155-мм боєприпасів, а також 650 млн доларів коштів Ініціативи з безпеки України, що надасть Україні можливість захищатись з використанням ще двох систем берегового захисту «Гарпун» та тисячі радіо, приладів нічного бачення, інших оптичних приладів.

Важливі оголошення надійшли від союзників, щодо необхідного обладнання, додав посадовець. Він подякував Німеччині, яка оголосила про надання трьох систем MLRS та боєприпасів, відзначив співпрацю з Великою Британією та Німеччиною над створенням української системи дальнього вогню на основі HIMARS.

Остін також подякував Словаччині за оголошення про передачу значної кількості гелікоптерів Мі і необхідних ракет. Також нову артилерію надають Канада, Польща та Нідерланди, вказав посадовець.

Майже 50 країн об'єдналось в Контактну групу щодо оборони України. Це знак не лише того, «наскільки нажахало і гальванізувало світ неспровоковане і невиправдане вторгнення росії до України», а також ознака «світового захоплення стійкістю і героїзмом українського народу», вказав Остін.

Ллойд Остін та Марк Міллі. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.