​На росії заявили, що візит представників МАГАТЕ на Запорізьку АЕС був заблокований ООН - в організації спростували інформацію

Речник генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй спростував звинувачення росії у тому, що керівництво ООН заблокувало або скасувало візит Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку атомну електростанцію на півдні України, повідомляє «Голос Америки».


Також керівництво ООН каже, що має можливість забезпечити, з точки зору безпеки та інших аспектів, будь-яку місію атомного агентства, якщо Україна і росія погодяться допустити таку місію до ядерного об’єкта.

Про це повідомила телекомпанія CNN, яка опублікувала повний текст заяви Стефана Дюжарріка, речника генерального секретаря ООН.

За словами Дюжарріка, останніми днями різні російські офіційні особи неодноразово звинувачували Секретаріат ООН у скасуванні або блокуванні візиту Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку атомну електростанцію. У зв’язку з цим речник генсека ООН уточнив кілька моментів.

«По-перше, МАГАТЕ є спеціалізованою агенцією, яка діє повністю незалежно, вирішуючи, як виконувати свою роботу, згідно з конкретним мандатом. По-друге, Секретаріат ООН не має повноважень блокувати або скасовувати будь-яку діяльність МАГАТЕ», – зауважив речник генсека ООН.

Він також додав, що ООН вважає, що може підтримати будь-яку місію МАГАТЕ на місці, якщо Україна і росія погодяться допустити цю місію.

«По-третє, у тісному контакті з МАГАТЕ Секретаріат ООН оцінив, що він має в Україні матеріально-технічне забезпечення та потенціал безпеки, щоб підтримувати будь-яку місію МАГАТЕ на Запорізькій атомній електростанції з Києва, якщо росія та Україна погодяться», – мовиться у заяві.

Як повідомляє ООН, у понеділок генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш провів телефонну розмову з міністром оборони росії Сергієм Шойгу.

За повідомленням, Шойгу і Гутерріш також обговорили роботу «місії зі встановлення фактів» щодо нападу на СІЗО в Оленівці. Також сторони обговорили ініціативи ООН щодо спрощення умов експорту російських продуктів харчування та добрив, мовиться у заяві речника ООН, опублікованій у мережі Twitter.

Антоніу Гутерріш. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.