​У приватній бесіді за закритими дверима Байден і Шольц підтримали ідею мирної угоди між Україною і росією - Білий дім

Президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Олаф Шольц за зачиненими дверима у Вашингтоні у п'ятницю, 3 березня, обговорили війну росії проти України. Коментуючи цю зустріч, Джон Кірбі, координатор стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США, заявив, що обидва лідери поділяють прагнення українців до миру і «погоджуються, що це має бути мирна угода», повідомляє «Голос Америки».

«Я вважаю, обидва лідери поділяють прагнення українців до миру. Миру, який є справедливим, чесним і стабільним, миру, який підтримує суверенітет України та зберігає її незалежність. І також важливо, і вони обидва погоджуються, що це має бути мирна угода, під якою може підписатися президент Зеленський. І це потрібно робити детально, говорячи й повністю координуючи ці дії з українцями. Інакше цей процес ніколи не розпочнеться, а результати не будуть стійкими», - зазначив Джон Кірбі.

Вітаючи канцлера Німеччини Олафа Шольца в Овальному кабінеті Білого дому, президент США Джо Байден подякував йому за «сильне і стійке лідерство, що змінило світ».

Джо Байден наголосив, що учасники НАТО разом досягають успіху, а також подякував, що окремою військовою допомогою Україні Німеччина забезпечила суттєву моральну підтримку українцям, збільшивши витрати на оборону та зменшивши залежність від російських джерел енергії.

«Ви спричинили історичні зміни вдома, - сказав Байден Шольцу та наголосив, - як союзники у НАТО, ми робимо альянс сильнішим і більш спроможним».

Олаф Шольц відзначив загрозу миру у світі, яка надходить з боку росії, що підтверджує її вторгнення в Україну.

На думку канцлера, сьогодні важливо підтвердити, що США та Німеччина спільно підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

На линии фронта произошло 134 столкновения, враг атакует с неистовой силой. Всего за сутки враг нанес 3 ракетных и 70 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.