​Кожного дня українці воюють не просто сталлю та зброєю, а залізною волею свого духу - Марк Міллі


«Дякую за неймовірну хоробрість українського народу. Хоробрий український народ продовжує демонструвати свій дух стійкості, невпинно борючись за повернення своєї Батьківщини від російської окупації. Кожного дня українці воюють не просто сталлю та зброєю, а залізною волею свого духу. Сьогодні ми стоїмо тут не просто як група націй, а як об’єднаний фронт, який відстоює цінності, які набагато важливіші за нас самих. Ми виступаємо за основні принципи національного суверенітету та свободи, принципи, які незаконне та неспровоковане вторгнення росії в Україну явно підриває», - наголосив Голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних Сил США генерал Марк А. Міллі на спільній з Міністром оборони США Ллойдом Дж. Остіним III прес-конференції за результатами тринадцятого засідання Контактної групи з питань оборони України з міністрами оборони з більше ніж 50-ти країн, яке пройшло в рамках дводенної зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі, Королівство Бельгія, 15-16 червня.

«Протягом 16 місяців міжнародне співтовариство разом виступає на захист заснованого на правилах міжнародного порядку. Відданість цієї коаліції на цьому 13-му засіданні Контактної групи з питань оборони України демонструє нашу непохитну відданість ідеалам суверенітету та самовизначення.

Але спочатку дозвольте мені подякувати міністру Остіну за його непохитне лідерство у створенні цієї глобальної коаліції. Від першої зустрічі до 13-ї сьогодні, без його керівництва, цього б не відбулося. А також дякую міністрам оборони і начальникам сил оборони приблизно з 50 країн, які сьогодні приєдналися до нас.

Міністру оборони України Олексію Резнікову, моєму колезі генералу Залужному, якого сьогодні тут немає, але я мав нагоду поговорити з ним днями, і його представнику генералу Мойсюку, який був тут, дякую за вашу непохитну рішучість і рішучість перед обличчям величезних труднощів і також дякую за неймовірну хоробрість українського народу.

Сьогодні ми стоїмо тут не просто як група націй, а як об’єднаний фронт, який відстоює цінності, які набагато важливіші за нас самих. Ми виступаємо за основні принципи національного суверенітету та свободи, принципи, які незаконне та неспровоковане вторгнення росії в Україну явно підриває.

Війна за вибором путіна – це не просто порушення проти України, це буквально фронтальний напад на сам міжнародний порядок, який гарантує мир, процвітання та свободу всім націям. Хоробрий український народ продовжує демонструвати свій дух стійкості, невпинно борючись за повернення своєї Батьківщини від російської окупації. Кожного дня українці воюють не просто сталлю та зброєю, а залізною волею свого духу.

Я можу вам сказати, що кожного дня українці демонструють мужність і наполегливість, необхідні для методичного повернення своєї території.

Раніше ми говорили, що війна динамічна, це змагання воль. Як щойно сказав міністр, це непевність, насильство і, як завжди, вимагає великих витрат. Але ми можемо бути впевнені, що українська хоробрість, компетентність і підготовленість дадуть перевагу. Ми можемо бути впевнені, що ця контактна група дала Україні інструменти, необхідні для досягнення успіху.

І ми знаємо, що воля українського народу продовжить відгукуватися далеко за його межами. Власне, це відгукнеться по всій земній кулі. Їхні дії повторюють голоси всіх людей, які цінують свободу та право визначати власну долю проти тиранії. Наша допомога Україні підтримує їхню справу залишатися вільною та незалежною. Це символізує нашу відданість тому, що пов’язує нас як нації, що діють у рамках міжнародного порядку, заснованого на правилах.

Ми надаємо і будемо продовжувати надавати широку підтримку, починаючи від надання складних загальновійськових засобів і закінчуючи розвідувальними даними і закінчуючи навчанням українських сил, щоб бути більш ефективними на полі бою. Завдяки глобальним зусиллям понад 6000 українців зараз проходять підготовку в 40 різних місцях – на 65 курсах у 33 країнах на трьох континентах. Це все відбувається прямо зараз, сьогодні.

З початку війни Сполучені Штати навчили понад 11 тисяч українців загальновійськовому маневру та штабній підготовці. Зусилля США в рамках тренувань створили маневрені батальйони, тисячі операторів, які зараз воюють на цих машинах разом із їхніми загальновійськовими штабами.

Минулого тижня Сполучені Штати надали ще один пакет допомоги в рамках Ініціативи сприяння безпеці України на загальну суму кілька мільярдів доларів, тобто 2 мільярди доларів. Цей пакет забезпечує критичні можливості, включаючи боєприпаси Patriot, системи протиповітряної оборони HAWK, артилерійські ракетні боєприпаси, технічне обслуговування та підтримку та багато іншого.

Крім того, цього тижня ми надали нашу допомогу в рамках надання 325 мільйонів доларів. З наших поточних запасів ми забезпечуємо Україну боєприпасами протиповітряної оборони, GMLRS, далекобійною артилерією, артилерійськими снарядами, 155 мм, Bradley, Strykers та багатьма іншими засобами.

Протягом минулого року ми побачили силу України завдяки міжнародній коаліції та впливу нашої колективної підтримки разом із мужністю українського народу. Ми бачимо, як українські війська демонструють виняткову майстерність в управлінні складними системами, такими як Patriot, бронетехніка та HIMARS. Ми бачимо, як українці ефективно використовують протитанкову зброю, сучасні боєприпаси та складні системи ППО.

Наша прихильність до України виходить далеко за межі «тут і зараз». Це не визначається часом чи зручністю, а визначається принципами демократії, свободи та міжнародного верховенства права. Це обіцянка, яка підтримує міжнародний порядок, щоб кожна нація, велика чи мала, могла жити в мирі, насолоджуючись своїм законним суверенітетом, не боячись неспровокованої агресії.

Як неодноразово заявляли президент Сполучених Штатів і міністр оборони Остін, Сполучені Штати залишаються відданими підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми продовжуватимемо забезпечувати Україну засобами для боротьби, доки росія не припинить цю неспровоковану агресію».

Генштаб ЗСУ

Фото facebook.com/GeneralStaff.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки произошло 104 боевых столкновения, всего враг нанес 7 ракетных, 108 авиационных ударов, более 120 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.