​У Пентагоні підтвердили, що переправили 155-мм снаряди, які раніше призначались Україні, з Європи до Ізраїлю


До нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня, певна кількість снарядів 155-мм була виведена з резервних запасів в Ізраїлі, щоб поповнити запаси США в Європі. «Більшість з цього було переспрямовано і передано силам оборони Ізраїлю для їхнього використання», - так посадовець Пентагону прокоментував повідомлення в ЗМІ про те, що США передали Ізраїлю снаряди 155-мм, які раніше призначались Україні, повідомляє Голос Америки.

«Ми забрали 155-мм снаряди з Ізраїлю для наших сил в Європейському командуванні, а тепер шлемо їх назад до Ізраїлю для їхнього використання», - додав посадовець.

Раніше The New York Times повідомляв, що десятки тисяч снарядів 155-мм калібру будуть передані Ізраїлю для наземної операції в Секторі Ґази. Від початку року США надсилали ці боєприпаси Україні зі своїх складів, розташованих в Ізраїлі. Однак тепер принаймні їх частина буде спрямована Ізраїлю, писало видання.

США надали Україні понад два мільйони таких снарядів з початку повномасштабного вторгнення.

У Пентагоні запевнили - США надають пріоритетного значення допомозі як для України, так і для Ізраїлю.

«Сполучені Штати можуть ходити і жувати гумку одночасно, - вказав посадовець Пентагону. - Ми продовжимо забезпечувати, що Україна має необхідне для захисту власної території».

Речник Пентагону Пет Райдер під час спілкування з пресою в понеділок заявив, що США не мають проблем в постачанні цієї зброї обом країнам.

«155-мм снаряди – те, що співпадає для обох країн. Але це єдина площина, де потреби співпадають. І за нашою оцінкою ми не матимемо проблем, щоб постачати це озброєння обом країнам», – заявив Пет Райдер.

Потреби допомоги України та Ізраїлю загалом відрізняються, заявляють в уряді США.

Райдер наголосив, що США, союзники та партнери нарощують виробництво цього типу озброєнь. Раніше США оголошували, що планують значно збільшити виробництво артилерійських снарядів 155-мм калібру і через два роки вироблятимуть 100 000 таких снарядів на місяць.

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.