​Подробиці розмови між лідерами США та Китаю: Сі відверто заявив Байдену, що Пекін має намір мирно поглинути Тайвань

Американський телеканал CNBC опублікував деталі переговорів між лідерами США та Китаю - Джо Байденом і Сі Цзіньпінем, які проходили 15 листопада в Сан-Франциско. Канал із посиланням на трьох нинішніх та колишніх посадовців повідомив, що Сі Цзіньпін відверто заявив президенту Байдену, що Китай має намір об’єднатись із Тайванем, але поки не визначено, коли це буде зроблено, повідомляє Голос Америки.

Під час зустрічі китайської та американської делегацій Сі також сказав Байдену, що Китай віддає перевагу мирному поглинанню Тайваню, без застосування сили, повідомили джерела.

Китайський лідер також згадав прогнози, зроблені публічно представниками командування США, про те, що Пекін нібито планує захопити Тайвань у 2025 чи 2027 році. Лідер КНР сказав Байдену, що це помилкові прогнози, оскільки Пекін поки що не встановив часові рамки.

Як повідомляє CNBC, китайська делегація перед самітом попросила американську сторону про те, щоб Байден зробив публічну заяву за підсумками переговорів – про те, що США підтримують прагнення Китаю до мирного об’єднання з Тайванем і не підтримують незалежність Тайваню. Білий дім відхилив цей запит.

Речник Ради національної безпеки на прохання журналістів відмовився прокоментувати цю інформацію.

Таким чином відкрилися нові, раніше не оприлюднені подробиці важливих переговорів між лідерами США та Китаю.

Офіційні особи, знайомі з розмовою Байдена та Сі Цзіньпіна, описали китайського лідера як прямого і відвертого, але не конфронтаційного.

«Його мова не відрізнялася від того, що він завжди говорить. Він завжди жорсткий щодо Тайваню. Він завжди мав жорстку позицію», — сказав каналу американський чиновник, знайомий із деталями переговорів.

Позиція Сі Цзіньпіна щодо Тайваню викликає серйозне занепокоєння у чиновників адміністрації Байдена, які намагаються уникнути конфлікту з Китаєм, пише CNBC.

Лідери США та Китаю у листопаді провели чотиригодинні переговори, мета яких була - запобігти конфлікту між країнами з найбільшими економіками світу. Дипломати з обох сторін витратили місяці, намагаючись організувати ці переговори.

Влада Китаю вважає Тайвань своєю територією і декларує намір до возз’єднання. США не визнають Тайвань незалежною державою, як і більшість країн ООН, але виступають проти загроз Китаю силою приєднати острів.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.