​На загрози від несхвалення допомоги Україні у Білому домі заявили: «Доведеться залучати наші війська»


У Білому домі назвали «продуктивною» зустріч президента Джо Байдена із конгресменами-республіканцями, щодо питання схвалення додаткової допомоги Україні у середу, 17 січня. Олівія Далтон, перша заступниця прессекретаря Білого дому, заявила журналістам під час брифінгу у четвер, що загалом переговори рухаються «в правильному напрямку», повідомляє Голос Америки.

У розмові з республіканцями президент та його радники попередили конгресменів про можливі загрози не лише для України, а й для США та союзників у разі несхвалення додаткового пакета допомоги Києву на 61 мільярд доларів США, сказала Далтон.

«Вивчаючи уроки історії, ми знаємо, що вони (диктатори) не зупиняються, коли їх залишають напризволяще і не контролюють. І тому президент передав відчуття нагальності щодо того, що стоїть на кону для наших партнерів НАТО в регіоні», – заявила в розмові з журналістами Далтон.

Вона додала, що в разі, якщо не допомогти українцям, допомагати доведеться союзникам по НАТО, із застосуванням американських військових.

«І, звичайно, ми не хочемо, щоб наші власні війська опинились в ситуації, коли доведеться залучати їх на поле бою», – сказала речниця.

Раніше президент Джо Байден, спілкуючись з журналістами на галявині біля Білого дому, заявив, що на заваді схваленню допомоги Україні стоїть конгресова меншість.

«Я вважаю, що більшість членів Конгресу підтримують допомогу Україні. Питання – чи зможе незначна меншість заблокувати її, що було б катастрофою», – заявив Байден.

Про загрозу участі США в конфлікті росія-НАТО попередив в офіційному звернення лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, який сказав, що Америка заплатить ще більшу ціну, якщо «путін запустить свої щупальця глибше в європейський континент».

Шумер також додав, що перемовники наблизилися до досягнення згоди щодо додаткового фінансування національної безпеки США.

«Уперше я вірю, що шанси на те, що ми досягнемо угоди, трохи понад 50 відсотків», – сказав Шумер журналістам у середу після консультацій у Білому домі.

Ключовим конфліктним питанням щодо схвалення додаткового фінансування для союзників США (у тому числі України) є реформа міграційного законодавства США. Без розв'язання цього питання республіканці не згодні голосувати за фінансування союзників.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.