​Білий дім не схвильований відставкою генерала Залужного, це - суто рішення президента Зеленського


У Білому домі заявили, що не є занепокоєні можливою дестабілізацією ситуації в Україні через відставку генерала Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, а також що Білий дім не давав схвальної чи несхвальної оцінки цьому рішенню.

Про це заявив координатор стратегічної комунікації ради з нацбезпеки США Джон Кірбі на брифінгу у Білому домі в четвер 8-го лютого, повідомляє Голос Америки.

«Президент Зеленський - головнокомандувач своїх збройних сил, він вирішує, яким буде керівництво армії. Це і є цивільний контроль. Ми це знаємо. І ми будемо працювати з будь-ким, хто стоїть на чолі війська», - заявив Джон Кірбі.

Представник Білого дому також підкреслив, що йому невідомо про будь-які дискусії на високому рівні між офіційними особами у США та Україні щодо цього рішення у процесі його прийняття.

«Так, ми постійно спілкуємося з українськими колегами. Але якщо питання полягає в тому, чи ми якимось чином мали право дати схвальну чи несхвальну оцінку цьому рішенню - то це не правда. Це рішення президента Зеленського», – підкреслив Кірбі.

Також Кірбі підкреслив, що впевнений у потужній двопартійній підтримці України і, виходячи із зустрічей президента США Джо Байдена з лідерами на Капітолійському пагорбі і дискусій протягом останніх тижнів, президент США переконаний, що «керівництво навіть з боку Палати представників твердо підтримує Україну зараз».

Під час зустрічі з журналістами у Фонді захисту демократій (FDD) 8-го лютого заступниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Валландер заявила, що США будуть ефективно працювати з новим головнокомандувачем ЗСУ генералом Олександром Сирським: «Президента Зеленського обирає його населення. І він має право вибирати головнокомандувача у війні, і він вирішив обрати генерала Сирського – досвідченого, успішного командира, який керував хоробро, хитро і справді добре».

Інші оглядачі також зазначають, що Зеленський має право змінювати керівників війська, і що Сирський не є маловідомою людиною.

Девід Крамер, виконавчий директор Інституту Джорджа Буша у коментарі для Голосу Америки зазначив, що обидва генерали є відомими та заслуженими командувачами.

«Він замінив генерала Залужного на дуже здібну людину — генерал-полковника Сирського. Генерал Залужний заслуговує великого визнання за його керівництво після повномасштабного вторгнення росії. Ми бажаємо генералу Сирському всього найкращого у виконанні цього неймовірно важливого призначення та продовжуємо вітати хоробрість і рішучість українського народу. Слава Україні!» – сказав Крамер.

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

На линии фронта произошло 134 столкновения, враг атакует с неистовой силой. Всего за сутки враг нанес 3 ракетных и 70 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.