​Час знайти шлях використати заморожені російські активи для допомоги Україні

Міністерка фінансів США Дженет Єллен закликала союзників України невідкладно знайти можливість використати заморожені російські активи для допомоги Україні. Єллен наголосила, що такі дії стануть «рішучою відповіддю на безпрецедентну загрозу з боку росії для світової стабільності», а також спонукають росію сісти за стіл перемовин, повідомляє Голос Америки.


«Необхідно і нагально для нашої коаліції знайти шлях як використати цінність цих знерухомлених активів на підтримку опору України, а також для довгострокової відбудови. Хоча ми маємо діяти спільно і продумано, я переконана, що потужні аргументи міжнародного права, економіки та моралі, щоб рухатись вперед», - заявила Єллен, звертаючись до учасників зустрічі «Групи 20» у вівторок.

Єллен наголосила - такий крок «чітко покаже, що росія не може виграти, затягуючи війну, і стимулюватиме її сісти за стіл перемовин щодо справедливого миру в Україні».

Практично одразу після початку повномасштабного вторгнення на Заході заблокували майже 285 мільярдів доларів активів російського центробанку. Країни Групи семи також погодились, що росія має заплатити за шкоду, завдану Україні своєю агресією. Однак союзники поки не узгодили конкретний механізм використання російських державних коштів на допомогу Україні. Більша частина державних російських активів заморожена в Бельгії та Франції. Країни Європи погодились резервувати на окремому рахунку доходи від активів, щоб спрямувати їх на допомогу Україні.

Звертаючись до преси, Єллен висловила переконання, що міжнародні санкції проти росії працюють. Зокрема, переконана Єллен, союзникам вдалось обмежити надходження росії від нафтоторгівлі, встановивши обмеження ціни на російську нафту.

«На час вторгнення росії ціна на нафту зросла до 120 доларів за барель - спустошливий шок для ринків, що розвиваються, та країн-імпортерів з меншими доходами. Із часу втілення обмеження ціни на нафту ці країни отримали переваги від стабільності та нижчих цін».

Дженет Єллен. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.