​Європа не визнає вибори путіна в росії, називає їх несправжніми, а також вказує на незаконність голосувань на окупованих територіях

Країни Європи поставили під сумнів законність російських президентських виборів, на яких владімір путін проголосив свою перемогу і право на п’ятий термін на посаді. Чільні посадовці Європейського Союзу окремо вказали на незаконність голосувань, які російська окупаційна влада проводила на загарбаних територіях України, повідомляє Голос Америки.

Європейці разом зі США підкреслили, що російські вибори не могли бути вільними й справедливими в умовах придушення опозиції і в той час, як опоненти влади путіна в ув’язненні, у вигнанні або загинули.

ЄС у заяві 18 березня нагадав, що росія відмовилася приймати на вибори міжнародних спостерігачів.

Натомість путіна з перемогою привітали правителі Китаю, Північної Кореї, Ірану, Білорусі, Куби, Гондурасу тощо.

Україна

Президент Володимир Зеленський назвав путіна «диктатором», який «імітував» вибори.

«...Цей діяч, як було вже часто в історії, просто захворів на владу та робить усе, щоб правити довічно. Немає такого зла, яке він не скоїть, щоб подовжити особисту владу. І немає нікого у світі, хто був би застрахований від цього», - заявив Зеленський.

Німеччина

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала російські вибори «несправжніми» і сказала, що ЄС готує нові санкції щодо москви.

«Російські вибори були виборами без вибору. Виборчий процес показує не лише безвідповідальну поведінку путіна щодо свого народу, але також проти статуту ООН. Проведення так званих виборів в частинах України, в частинах Молдови і частинах Грузії порушує міжнародний закон», - заявила Анналена Бербок.

Франція

Французьке міністерство закордонних справ заявило, що «бере до відома очікуваний результат президентських виборів».

«Франція також засуджує організацію росією так званих «виборів» на українських територіях, тимчасово окупованих росією: в Автономній республіці Крим і в місті Севастополі, а також в частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Незаконна організація так званих «виборів» на українських територіях є новим порушенням міжнародних законів і статуту ООН. Франція не визнає і ніколи не визнаватиме проведення і результати цих так званих виборів і підтверджує відданість справі суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України», - йдеться в заяві французького МЗС.

Литва

Міністр закордонних справ Литви Ґабріеліус Ландсберґіс заявив, що російські вибори нелегітимні.

«У цій атмосфері несвободи жодних виборів точно бути не могло», - сказав литовський міністр.

Велика Британія

Девід Камерон, британський міністр закордонних справ, також вказав на «нелегальність» виборів на українській території, а також на те, що голосування в росії відбулося «в мовах відсутності вибору для виборців і без спостереження ОБСЄ».

«Вільні і справедливі вибори виглядають не так», - написав британський міністр закордонних справ Девід Кемерон в X.

Жозеп Борель. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.