​Тайвань попереджає, що припинення американської допомоги Україні може заохотити агресію Китаю щодо Тайваню

Про це заявив міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву 28-го березня, додавши, що це також посилить китайську пропаганду, що, мовляв, США є ненадійним партнером, повідомляє Голос Америки, посилаючись на The New York Times.

«Коли нас запитують, чи це буде в порядку, якщо Сполучені Штати покинуть Україну, відповідь – ні, тому що світ не чорно-білий і не можна дивитись лише на один театр дій. Світ взаємопов’язаний», - сказав Ву.

За словами посадовця, якщо росія зможе окупувати більшу частину України та претендувати на перемогу, «це розглядатиметься як перемога авторитарних держав, тому що росія, Китай, Північна Корея та Іран зараз між собою пов’язані».

Якщо Сполучені Штати залишать Україну, Китай «сприйме це як натяк», що він може продовжувати постійні дії проти Тайваню, бо «США та їхні союзники відступлять».

Посадовці у Китаї, переконаний найвищий тайванський дипломат, думають, що «оскільки росія могла це зробити, ми також можемо це зробити».

«Тож рішучість США у наданні підтримки тим країнам, які страждають від авторитарної агресії, дуже важлива», – наголосив глава МЗС Ву.

В інтерв’ю він розповів, як Китай поширює пропаганду, що США не є стійким союзником, а також повторює російські наративи війни, мовляв, розширення НАТО змусило путіна напасти на Україну, і що США не маю наміру підтримувати Київ.

NYT нагадує, що в лютому цього року, коли група американських законодавців відвідувала Тайвань, тодішня президентка країни Цай Ін Вень та новообраний президент Лай Чін Те наголошували законодавцям, що у випадку, «якщо українці з якоїсь причини не переможуть, це лише сприятиме військовим діям проти Тайваню».

Джозеф Ву. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.