«Батьківщина» і «Свобода» підписали політичну угоду про створення коаліції

cvoboda oppozitsiya

 

Лідери політичних сил, які входять до Об’єднаної опозиції «Батьківщина», та ВО «Свобода» підписали політичну угоду про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання. Угоду підписала також лідер опозиції Юлія Тимошенко, яка вчора передала свій підпис через адвоката Сергія Власенка.


У церемонії взяли участь Голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина», голова ГО «Фронт Змін» Арсеній Яценюк, керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина», 1-ий заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, лідер партії «Реформи і порядок» Сергій Соболєв, лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко, лідер партії «Народний Рух України» Борис Тарасюк, заступник Голови партії «Народна самооборона» Юрій Гримчак, а також лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк наголосив, що ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» погодили процедуру участі у виборах 2012 року за принципом «один кандидат - один округ».

«Нам вдалося виконати ці домовленості. До моменту виборів «Батьківщина» об’єднала 8 партій, і ми сформували потужну силу, яка здатна перемогти Партію регіонів. І коли ми прийняли рішення разом із ВО «Свобода» щодо спільного походу на виборах по мажоритарним округам, це тільки утвердило нас в правильності цього рішення, тому що наші кандидати отримали не просто реальні шанси на перемогу, але й переможуть в округах», - сказав він.

«Наше рішення дає відповідь на питання, що буде 29 жовтня, чи здатна українська опозиція сформувати демократичну коаліцію в новій Верховній Раді України, чи здатні ми отримати необхідну кількість голосів, щоб розпочати прийняття всіх тих законів, які є нашими програмними», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що політична угода про створення Коаліції демократичних сил у новому парламенті містить перелік законів, які має ухвалити нова демократична більшість.

«Об’єднана опозиція «Батьківщина» та ВО «Свобода» будуть мати більше місць в парламенті, ніж Партія регіонів. І це дає нам можливість зреалізувати нашу програму і прийняти ті закони, з якими ми ідем на вибори», - додав Арсеній Яценюк.

У свою чергу лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що скептики, які вважали, що опозиція не зможе об’єднатися у боротьбі проти режиму Януковича, глибоко помилилися.

«Ми не тільки зуміли знайти найбільш оптимальний формат нашої участі у виборах, ми ще зуміли напрацювати майбутній перелік першочергових законопроектів, які ми однозначно спільно і разом голосуватимемо у новому парламенті», - сказав він.

За словами Тягнибока, опозиційні сили домовилися побороти режим Януковича, усунути усі негативні наслідки його дворічного правління та через очищення влади змінити законодавство і побудувати українське суспільство на засадах справедливості.

«Ми зробимо докорінні і всеосяжні зміни у системі української влади, в українській державі і українському суспільстві, і, власне, сьогоднішній договір – це цемент, який скріплює наші шляхетні проукраїнські наміри, який дає перспективу і гарантію для нашого майбутнього», - додав Олег Тягнибок.

Керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов заявив, що сьогодні настав час для демократичних сил визначатись: чи вони за Україну і українців, чи вони за олігархів і з криміналітетом; вони за демократію, чи будуть потурати встановленню диктатури в Україні; вони за європейський шлях розвитку, чи будуть співпрацювати з тими, хто хоче відновити на теренах України радянську імперію.

«Треба визначатися сьогодні, і всі політичні сили, які входять до Об’єднаної опозиції «Батьківщина», визначились з цим.

«Шкода, що не всі, хто декларує себе як альтернатива владі, мають сьогодні смілість чітко і відверто заявити про свою позицію» - додав Турчинов.

Член Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Анатолій Гриценко через журналістів звернувся до лідера партії «Удар» Віталія Кличка.

«За цим столом портфелі не ділять, за цим столом беруть на себе зобов’язання: публічні, відкриті зобов’язання перед людьми», - наголосив він.

«Я і всі наші колеги, ставимо свій підпис і відкрито говоримо про злочини режиму Януковича і про готовність боротися з ним», - сказав Анатолій Гриценко.

У свою чергу член Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Юрій Гримчак заявив, що якщо Україна хоче бути європейською державою, то в ній не повинно бути політв’язнів і таке зобов’язання «Батьківщина» бере разом з партією «Свобода».

Сергій Соболєв, коментуючи підписану угоду, заявив, що «це реальний план економічних, соціальних і політичних дій, які ми повинні разом зробити у перші тижні роботи нового парламенту. За його словами, реалізація цього плану дозволить Україні вийти з кризи і тотальної блокади, у яку її завела влада Януковича.

Крім того, сьогодні у всіх регіонах відбудеться підписання політичної угоди про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання єдиними кандидатами в депутати в одномандатних округах від ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода». Об’єднана опозиція звернулася із закликом приєднатися до цієї угоди до мажоритарних кандидатів від партії «Удар», на користь яких «Батьківщина» зняла своїх висуванців.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.