Депутати від «УДАРу» закликають уряд відреагувати на висловлювання російського генконсула

konsulstvo

 
Народні депутати від фракції «УДАР» Ірина Геращенко та Валентин Наливайченко вимагають від уряду відреагувати на висловлювання російського генконсула у Сімферополі. Про це йдеться у депутатському запиті на ім'я прем'єр-міністра, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу «УДАРу».


У зв’язку із заявою генерального консула Російської Федерації в Сімферополі Владіміра Андрєєва щодо громадян України – представників кримськотатарського народу депутати вимагають від Кабміну офіційно звернути увагу російської сторони на порушення російським консулом українського законодавства, міжнародних угод та резолюцій в рамках СНД, Ради Європи та ОБСЄ, вимагати офіційного вибачення та спростування заяви, яка була озвучена генеральним консулом РФ в Сімферополі. Депутати також вимагають негайно відкликати консульську екзекватуру генерального консула та скасувати його акредитацію в МЗС України.

Окрім того, найближчими днями від імені України, як країни, що головує в ОБСЄ, внести резолюцію про засудження такої позиції, озвученої російським консулом у Сімферополі. Звернутись до країн-учасниць ОБСЄ та Ради Європи вжити заходів на міжнародному рівні для безумовного виконання всіма сторонами, в тому числі російською стороною, Резолюції ПА ОБСЄ «Возз’єднання розділеної Європи» від 3 липня 2009 року та Резолюції ПАРЄ «Необхідність міжнародного засудження злочинів тоталітарних комуністичних режимів» від 25 січня 2006 року, якими засуджено сталінізм та нацизм.

Депутати від «УДАРу» вимагають від уряду під час найближчих офіційних переговорів з російською стороною офіційно поінформувати про зміст та основні положення підписаної державами-учасницями СНД та ратифікованої Постановою Верховної Ради України від 17.12.1993 р. № 3736-XII Угоди з питань, пов'язаних з поновленням прав депортованих осіб, національних меншин і народів.

Закцентувати увагу на неприпустимості реабілітації злочинів сталінізму та нацизму, образ громадян України та порушення національного законодавства і міжнародно-правових документів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.