Бюджет-2016 може поховати коаліцію

budget 2016

 
Так вважає директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.


«Схоже, що після місцевих виборів не замовкнуть розмови і про проведення дострокових парламентських виборів. Підстави на це є. Хитка ситуація в коаліції, недобір голосів навіть за не дуже суперечливі законопроекти. Додайте, що деякі депутати-мажоритарники стали мерами міст й на їх округах доведеться проводити довибори (Дніпропетровськ, Чернігів). Плюс грядуть районні вибори в столиці… Є аргументація провести всі ці вибори в один день, а не розпорошувати в часі. До того ж, дострокові вибори вигідні практично всім ключовим учасникам політичної гри», - вважає політолог.

«Солідарності» вони вигідні крізь призму результатів місцевих виборів – результати на місцях дають підстави говорити про впевнену перемогу списку партії (в 2014 році БПП по списку набрав менше за «Народний фронт»), тим паче, що за рік-два рейтинг політичної сили Порошенка дуже просяде. Вигідно проводити парламентські вибори й Кличку – це шанс для нього мати контрольовані районні ради, поки рейтинг партії в межах столиці є високим і поки тарифи остаточно не довели до зубожіння киян. Найкраще районні вибори проводити паралельно з парламентськими – явка буде апріорі вищою, за одне і за районні списки люди голосуватимуть. Вигідні перевибори і «Батьківщині», що показала істотне зростання підтримки з боку українців порівняно з минулим роком, а також «Самопомочі», УКРОПу і ВО «Свобода». Опоблок теж «За» - для них це буде останній шанс залишитися у «великій грі». Проти лише прем’єр Яценюк, але це не буде визначальним фактором для того, щоб не призначати дострокові вибори в Раду.

Підставою для перевиборів цілком може стати голосування за Бюджет-2016. Цей документ – навіть не законопроект про особливий статус Донбасу. Він стане ключовим у грі таких партій, як Самопоміч, РПЛ, «Батьківщина». Зараз голосів за бюджет нема. Бюджет-2016, може, і поховає нинішню парламентську коаліцію. Тому перевибори не за горами – це може бути травень або вересень наступного року. Одне питання – як чергові перевибори відіб’ються на наших громадянах», - каже експерт.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.